Ett fritt demokratiskt samhälle även för den girige


I vänsterns och socialdemokraternas ögon är den som vill jobb hårt och göra vinst inte önskvärd. Det är slående att höra på röda första maj talen. Det är tydligt att den girige är diskriminerad i den samlade vänsterns ögon. Vinstjakt och viljan att skapa värden skall bekämpas till varje pris.

Men vem är det då som skall skapa de så högt önskade nya jobben. Det är ju den person som vänstern står och kallar girig som håller i taktpinnen. Kanske även de som går och drömmer om att bli framtidens girigburkar börjar dra öronen åt sig, när man hör dito falska profeter lägg ut texten.

Man tänker på hur dessa signaler slår ner i verkligheten. Men en sak känns verkligen säker och det är vänsterns önskan om ett samhälle med begränsad frihet.

Varför är då vänstern motståndare till de mänskliga drivkrafter som skapar värden under frihet?

Man säger ingen ungdom skall vara arbetslös. Men man tänker inte tanken att det kan vara en ungdom som är arbetsgivare. Hela vänsterns ideologiska grund bygger på att man har en retorik, där de giriga jobbskaparna och vi stackars vanliga gråsossar finns på var sin sida om samhället. Men så ser inte samhället ut. Av de orsaken är friheten vänsterns största fiende. Skulle alla människor verkligen förstått sin frihet, verkligen jobbat hårt för att mera aktivt ta till vara och kämpat för sin frihet, hade vårt samhälle sett helt annorlunda ut. Då skulle det kanske inte funnits skillnad mellan de vanlige människan och den girige. För faktum är att den girige är, hur konstigt det än kan låta en vanlig människa.

Men åren av vänsterindoktrinering har skapat en kultur där det finns ett vi och dem samhälle. Man vill bygga upp samhällsklyftor mellan resurser som skapar jobb och de människor som skall söka sin försörjning. Det känns inte 2014. Vi bör jobba för ett samhälle där även den girige kan upplyfta ett människovärde i vänstervärlden. Det är inte speciellt anmärkningsvärt att vänsterpariet väljer att diskriminera vissa folkgrupper och dessutom benämner dem under en rubrik(De giriga). Men att vi nu ser att socialdemokraterna ansluter sig till denna linje känns inte speciellt smakligt. Det skulle vara spännande att se hur många som skulle kunna passa in under vänsterns definiton ”Girig” och faktiskt har ett företag som anställer ungdomar.

Det känns som om det finns en mycket tydlig ideologisk skiljelinje här. Vi borgare måste lyfta fram den människa som skapar värden. Det är förmågan att skapa värden som skapar jobb. Det får inte vara så att man per definiton kallas girig bara för att man väljer att driva företag och ställa sig som ansvarig arbetsgivare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: