Tomma tunnor (s)kramlar


Röd-Röd-Grön röra. 1 maj kan enkelt sammanfattas så. Den mörkröda delen av den rödgröna röran höjer tonläget. Vad kan vara mera oroväckande än när kommunister tar till orda.

I stället för att beskriva vad man skall göra, så beskriver man vad som hoppas kunna göras. Nu finns det ingen att vända sig till med klagomål när det handlar om politik. Men tänk en tillverare av en produkt som säger att man hoppas att den är bra. Att en produktbeskrivning formuleras som en förhoppning. En paraplyförsäljare som hoppas att sin produkt är vattentät, blir inte långvarig på marknaden.

Det är slående att budskapet är darrigt, när debattören höjer tonläget. Speciellt det 1 maj tal som framfördes av LO-pampen, Karl-Petter Thorvaldsson. Snacka om tomma tunnor som skramlar.

Nåväl, fick vi når nya vallöften att beakta? Nej, några sådana delades inte ut. Det var samma splittrade bild som förmedlades av en oenad rödgrön röra. Man kan verkligen fråga om det fanns någon anhängare som var nöjd med vad de hörde. Det skall verkligen bli spännande att följa utvecklingen i opinionen efter dessa  spretande vänsterutspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: