Någonting håller på att gå sönder


De rödgrönas svartmålning av de som jobbar i vård, skola och omsorg, oavsett om det handlar om privat eller offentlig verksamhet, är beklämmande. Av ideologiska orsaker och makthunger ser man det som sin uppgift att måla upp en bild av ett Sverige där välfärden idag är på väg att kollapsa. Man vill måla upp en bild av ett samhälle med stora skillnader mellan hög och låg, att det skulle vara speciellt just för denna tid. Sanningen är den att skillnader mellan hög och låg alltid funnits. Men gör man mätningen mellan de som absolut inte har varken tillgångar eller inkomst, ser vi en markant skillnad idag. Skall man prata om samhällsklyftor, kan man inte bara mäta mellan de som har jobb och de som befinner i toppen av samhället. Den verkliga klyften finns mellan den verkliga botten och den verkliga toppen. Vi har sett åtskilliga exempel där rödgröna politiker pratar om löneskillnader i samhället, när samtidigt 25% av befolkningen befann sig i utanförskap. Samtidigt som man var aktiv i beslut som drastiskt skär ner på vård, skola och omsorg. Här kan man prata om gigantiska samhällsklyftor.

Det kan knappast vara roligt som te x hårt arbetande vårdanställd att höra från politiker att välfärden håller på att gå sönder. Det bara understryker den haltande människosyn som likt en stinkande odör följer med vänsteranhängare i spåren. Man ser de som är välfärden som gråa kuggar utan något högre människovärde.

Nästa steg i den rödgröna kampanjen mot den Svenska välfärden, bör väl rimligen bli att börja måla ut de i välfärden som är skyldiga till att den är på väg att gå sönder. Med tanken på att under de borgerliga 8 åren vid makten har det aldrig tillförts så mycket pengar till välfärd som nu, kan man inte skylla på bristande resurser.

Vilken yrkeskategori skall nu får ta emot den rödgröna domen. Vilka är det som är på väg att ta sönder den Svenska välfärden. Kan det vara läkarna, undersköterskorna, fritidspedagogerna, lärarna eller är det månne alla verkmästare som får bära den rödgröna dumstruten?

 

10 svar

 1. Dinosaurierna dog ut när omgivningen runt omkring dem förändrades. Precis som dinosaurierna kommer även tankar som människor som du bär på också dö ut. Det sker redan men precis som med dinosaurierna så förstår inte de som likt du när dessa tankegångar. Om det har med förmågan att förstå eller total ignorans vet jag inte. Kanske en kombo…

  All forskning visar på att när klyftorna blir för stora (vilket de nu är) så trasas samhället och människorna sönder. Du vill av någon outgrundlig anledning att samhällen och människor ska trasas sönder vilket gör dig till den stora antidemokrat och antihumanist du är.

  Se gårdagens Vetenskapens Värld som tog upp detta ämne om klyftorna i samhället. All forskning talar nämligen emot det du säger och det du står för.

  http://www.svtplay.se/video/2040485/avsnitt-16

  • Hej Peter
   Där är jag helt enig med dig. Kanske första gången. Det vi såg under 1900 talets sista del var att samhället trasades i söder. Människor slogs ut ur samhället som flugor i en koskit som trampades söner av ett rött kommunist stöveltamp (Så som det alltid ser ut i alla vänster/kommunistläder). För första gången på årtionde ser vi idag att fler och fler både vill och kan vara med i samhället som aktiva samhällsbyggare. Det är via delaktighet som klyftor minskas. Inte tvärt emot som vänsterkrafterna/de rödgröna vill att färre och färre skall vara aktiva i jobb och välfärdsbygge.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • ahh…så länder som exemplevis Sverige och USA är kommunistiska nu då eller? Tänk att din enkelspåriga och otroligt svagbegåvade hjärna inte kan förstå att den kapitalism vi idag har inte fungerar. Vem har sagt något om kommunism? Den fungerade bevisligen inte och knappt någon vill ha den åter. Men då du är så otroligt rädd att få din världsbild krossad så tar du till historiska misstag som du på något obegripligt sätt tror att det rättfärdigar dagens rådande system.

    Utmana dig och ditt intellekt och se på det program som visades på Vetenskapens Värld. Jag länkar det en gång till. Se och försök att förstå.

    http://www.svtplay.se/video/2040485/avsnitt-16

   • Hej Peter
    Dess bättre är vi nog lite mindre vänsterorienterade idag i Sverige. Det skall vi nog vara tacksamma för. När det kommer till enkelspårighet har jag absolut inte för avsikt att konkurrera om din självklara plats.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Din retorik suger och jag fattar inte varför du envist fortsätter rapa upp en massa bajs.

  Som sagt, jag rekommenderar dig att se programmet.

  • Hej Peter
   Såg det faktiskt när det sändes. Men det är absolut inga nyheter. Jag har vetat detta faktum sedan jag gick i skolan. Det finns direkt kopplingar till hur vi lever och tjänar. Det som intresserar mig är vad som bör göras åt saken. Det finns inga genvägar eller magiska vänsterexperiment. Det finns i stort sett bara en väg som är verkningsfull. Det är att så många som möjligt aktiva i samhällsbygget. Sen finns där under avdelningar som Genus, konkurrenskraft och en succesiv frihetsutveckling för den enskilde individen. Får man detta att fungera är det inge som helst problem att satsa på alla tänkbara välfärdsreformer. Då kanske det t.o.m. skulle vara möjliga att gå i pension vid 50…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så om du nu har vetat detta faktum sedan du gick i skolan och nu ser programmet som talar om för dig att det finns inget land i hela världen där klyftorna ökar så mycket som de nu gör i Sverige, och har så gjort i 30 år med såväl sosseregimer som borgerliga så kan du ändå inte ta in att rådande politik inte fungerar och att rådande samhällsmodell tjänar de rika och missgynnar de mindre bemedlade. Jisses, du är verkligen trög. Din mirakelmedicin att bota denna samhällssjuka är att göra mer av samma usla politik. Det. Kommer. Aldrig. Fungera.

    Enligt dig har USA sysslat med ”vänsterexperiment” allt sedan 70-talet. Hör du inte själv hur genuint korkad du låter? Kapitalismens hemvist har nu 50 miljoner amerikaner som överlever genom matkuponger. Du svamlar om att alla ska vara med i samhällsbygget men din modell bygger ju på utslagning och vi har nu exakt samma politik i Sverige. En politik som är dömd att misslyckas.

   • Hej Peter
    Mycket ord och lite verkstad. Jag hoppas du själv såg det vetenskapensvärld du rekommenderade mig att se. Det som slår mig är den oförmåga som tydligen är kopplad till synen på sig själv. Det är förvisso sant att väldigt få är väldigt rika. Men det behöver inte per definition betyda att man inte tar tillvara sina chanser i livet. Att prata om fattigdom utan att relatera de människor som befinner sig däri och deras ansträngningar blir utmaningen bottenlös. Det handlar om att kunna föra en politik som ökar handlingsutrymmet åt de om idag känner sig fattiga. Exemplet i vetenskapensvärd var faktiskt målande för min tes. Synen på och de handlingar man gör i sitt handlingsutrymme är helt avgörande för hur man klarar av att utvidga sitt handlingsutrymme i samhället. Det är viktigt att känna sig kapabel. Endast utbildning är inte en helig faktor. Det behövs även en syn på sig själv som presterande individ. Här är te x en viktig faktor att verkligen känna att det lönar sig att jobba. Det är lätt att förstå de exemplen som framställs i vetenskapens värld. Man jobbar heltid men får ändå inte vardagen att gå i hop. Känslan av hopplöshet skiner tydligt igenom. Det är kraftfullt fel att ställa denna människa emot de som tjänar mest i samhället. Det har inget med vart annat att göra. Den finaste present man kan ge denna människa är ökat handlinsutrymme, större valfrihet i livet. Mer valmöjligeter och ett större kontaktnät att lyfta inkomster ifrån. Mångfald är dagens samlade lösningars största utmaning på alla tänkbara plan.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Suck. På vilket sätt ökar handlingsutrymmet för de fattiga om klyftorna ökar? Är det inte i själva verket så att handlingsutrymmet de facto krymper ju mindre utrymme man har att verka inom?

  • Hej Peter
   Du företräder en förlegad syn på detta område. Dina vänsteråsikter är gammal skåpmat. Ska klyftona bekämpas måste det ske genom ett större frihetsuttag i samhället. Det är lätt att likt du och dina vänsterpolare, skylla på de som skor sig. Men alla kan sko sig. Det är bara en fråga om att förse sig med de rätta verktygen. Vanliga människor måste börja anamma metoder från de som lyckas. Man kan komma långt med strid. Men längst kommer man med list. Börjar fler och fler att utnyttja sina självklara rättigheter, friheter och puttar Jante överbord, skall du får se på krympande samhällsklyftor.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: