Politik som skapar jobb i Sverige


Valåret 2018 - Nya Moderaterna

I en globalicerad värld är det lätt att överskatta betydelsen av marknadsåtgärder i ett litet land som Sverige. Senaste tidens inlägg från vänsterkanten i ämnet kan ibland tolkas som verklighetsfrämmande. Hur ska en politik baserad på skattehöjningar långsiktigt leda till fler jobb?

Konsekvensen av politik med denna karaktär leder vanligtvis till nationell devalvering av den samlade arbetskraften, dvs varor och tjänster i ett internationellt perspektiv blir kostnadsineffektiva. Med andra ord uppstår en marknad där Svenska företag gärna förlägger sin verksamhet som kräver viss typ av personaltäthet utomlands.  I förlängningen skapas jobben som normalt skulle skapas i Sverige i utvecklingsländer. Det sker även förskjutningar inom Sverige, där delar av arbetskraften finner det lönsamt att arbeta utan att betala skatt (Svart).

Ska Sverige även fortsättningsvis behålla en slagkraftig industri med motiverad medarbetare som lever med hög levnadstandard. Ska vi kunna bekämpa orättvisor med en metod som ger alla rätt till sin egna…

View original post 148 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: