Vi (m)åste hitta en vinnande fråga


Skrivande vill inte säga, ”vad var det jag sa!” Men redan för 2 år sedan lyftes frågan från skivande om Genus. En tydligare profil där feminism och jämställdhet borde kanske varit sjösatt fram till dags datum. Det känns lite är som om detta tåg är på väg att lämna oss moderater kvar på perrongen.

Nu befinner vi oss i ett opinionsläge där det finns risk för internt krypskytte. Där varje steg löper risk att förvärra situationen. Det är kanske så att jobbfrågan är den säkraste sista riktigt heta frågan att hålla fast vid. Kanske ä det också så att det måste till ett nytt tänk vad det gäller blockpolitiken. Alliansens utmaningar är inte enbart en röd-brun-grön röra. Utmaningen som verkligen står att utkämpa är den inre kampen.

Som läget är idag är moderaterna laget där den övergripande idén inte klarar av att leverera. Det saknas kanske inte idéer, men de som finns vinner inte. Det går inte i längden att bara anfalla och anfalla utan att för eller senare göra mål. Det är visserligen aldrig försent. Men snart måste första målet rassla i nätet.

Ibland är det kanske ärofullt att med värdighet acceptera ett nederlag. Men där är vi väl inte ännu?

Det är tydligt att socialdemokraterna och facket nu spelar ut sina sista kort i kampen om jobbfrågan. Man använder sina muskler med att kalla till strejk, med ett tydligt mål och det är de tidsbegränsade anställningarna och den s.k. otryggheten på arbetsmarknaden.

Här bör det finnas moderata idéer att kasta in i debatten. Nya tankar, nya influenser som gör att moderaterna återtar initiativet i jobbfrågan.

Ett svar

  1. Min personliga gissning är att Reinfeldt kommer hoppa av inför valet för att få ett toppjobb i EU. Kanske som EU-kommissionens ordförande då England och Cameron inte vill se att Jean-Calude Juncker blir det.

    Därmed kan den självutnämnde landsfadern Reinfeldt säga att han aldrig förlorat ett val…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: