Fejk-skrejk är sosse-valfläsk


När nu alla sosse-valfläsk löper risk att tunnas ut, får man helt enkelt banka på de trummor som står till buds. I sin maktiver tar man inget extra för att utnyttja inget ont ananades medlemmar. Medlemmarna/de kollektivanslutna tror att tåg-strejken handlar om deras arbetstider. Men i själva verket handlar det om makthungriga rödgröna sosse-toppar som driver valkampanj.

Här behandlar man sina allierade som kanonmat. Fotfolket får ta smällen, allmänheten får vackert stå där på perrongen och vänta på sina tåg. Allt i ett högre ideologiskt vänstersyfte. Återigen visar sig vänsterns inhumana människosyn. Människor i vänstervärlden är grå kuggar som inte står speciellt högt i kurs. När det kommer till vänstervärlden är det de höga idealen som betyder något. De små gråa, helst icke tänkande människorna är brickor i ett samhällspussel där de skall vara lydiga, helst kuvade och när de är som allra bäst överlåter de helt sina liv i elitens händer.

Personlen på te x Veolia anno 2014 har inte sämre arbetsvillkor än personalen på Veolia anno 2011. Det kanske t.o.m. är så att utmaningarna med anställningsvillkoren under lång tid helt enkelt misskötts av SEKO. Hade SEKO verkligen ärligt brytt sig om sina medlemmar, då borde de visat lite mera gnista när man årligen förhandlar om löner och arbetsvillkor. Signalerna är sannerligen inte att SEKO bryr sig speciellt mycket om sina medlemmar, förutom när de skall hjälpa sossarna med valfläsk under ett valår. Skall Sverige nu hatt ett system med fackförbund. Då måste även deras agerande granskas på ett helt annat sätt. Medlemmarna måste våga att ställa sitt fackförbund mot väggen. Jonas Sjöstedt, Håkan Juholt, Stefan Löfvén och Karl-Petter Thorvaldsson har i sin respektive retorik ondgjort sig över det som är ”visstidsanställningar som läggs ovanpå varandra”. Retoriken har trummats ut sedan många år tillbaka. Men när det kommer till handling, står man sig handfallen. Då måste det till ett valår, då kallar man inte till förhandlingsbordet, då väljer man att kalla till storskalig strejk. En strejk som precis lika väl kunder utförts många år tidigare. Men den kunde säkert ha undvikitis helt om SEKO verkligen hade anstängt sig att utforma ett underlag med skarpa förslag till nya anställningsformer som svarar på de utmaningar som arbetsmarknaden idag ställs inför.

Ett svar

  1. Att såssarna har maktiver betvivlar jag inte ett dugg. Det är väl rent av helt naturligt och förståeligt för ett parti att ha det. Vad som är lite märkligare är att alliansen och moderaterna helt tycks tappat lusten att regera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: