Samhällsananlys som bygger på olika verklighetssyn


Ett land i fritt fall, där marknadskrafterna köpt sönder välfärden och där i stort sett alla som jobbar i den offentliga välfärden går på armbågarna, utmattade och sönderstressade. I stort sett alla som mot förmodan har en försörjning, utför sitt dagliga varv i otrygga anställningsformer. Där en rik smet i toppen försörjer sig på en samling utfattiga och utarmade underdåniga medborgare. Vägar, järnvägar och offentliga byggander är i stort sett färdiga att rivas beroende på kraftigt eftersatt underhåll.

Alla människor ser och upplever saker annorlunda. Mångfald är något som berikar. Men gränsen mellan mångfald av upplevelser och när gränsen till fablernas Värld passeras borde inte vara hårfin för någon enda människa. Dagens rödgröna kanonad i Riksdagens partiledardebatt lyser av inspiration säkert hämtad från fablernas Värld.  I tur och ordning gjorde den rödgröna trions representanter sitt bästa för passera gränsen till fablernas Värld. Politikens okrönte sagokonung Jonas Sjöstedt får HC Andersen att framstå som en pragmatisk byråkrat. Här fabuleras vilt om arbetstidförkortningar och satsningar hit och dit utan minsta lilla eftertanke och finansiering. Miljöpartiet är lite som familjen Mumin, med Muminpappa Fridolin vilt fabulerande om en ekonomi utan tillväxt.

Som lök på denna lax har matadoren Mikael Damberg som så gärna vill visa hur tapper han är med sin röda kap och vassa tunga. Men väl ute på arenan har han inget att komma med. Lösa sosse skott rakt ut i tomma intet. Klassisk sosse politik som är mycket väl känd. Med den lilla förändringen att man lämnar stora luckor i budskapet, för att de skall kunna fyllas av vänsterpartiets och miljöpartiets förhandlings framgångar, om olyckan mot förmodan skulle vara framme den 14 september.

 

2 svar

  1. Fantastiskt inlägg, Så fyllt med floskler och tomma ord och en desperation som nu börjar lukta vidbränt.

    Då oppositionen, enligt dig, lever i fablernas värld, kan valet den 14:e september bara ha en möjlig utgång. Jordskredsseger för den självutnämnde landsfadern Reinfeldt och hans allians.

    Vi får väl se vem som egentligen lever i fablernas värld efter det att rösterna räknats söndagen den 14:e september…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: