Löfteskarusellen (s)nurrar vidare


Ingen tillväxt, nedläggning av kärnkraften, arbetstidsförkortning, förbud mot vinster i välfärden, skrotning av RUT o ROT och högre skatt för de som jobbar skall finansiera mindre klasser i skolan, tillväxten av en halv miljon nya jobb och lägre skatt till alla pensionärer.

Frågan som återstår är vem som skall ta emot fakturan. Vem skall faktureras? Var skall pengarna till allt detta komma ifrån?

Det rödgröna kalaset anno 2014 är ett ordentligt stålbad för Sverige. Vi en eventuell rödgrön olycka i september har Sverige ett eget 9-11 att vänta. Sverige får då sitt 9-14.

Aldrig tidigare har vänsterspöket varit så skrämmande som nu. Efter att hört talet från Stefan Löfvén i Almedalen är det inte utan att fundera i tankebanor att den rödgröna politik som framförs är direkt samhällsfarlig. Med en sådan vänsterpolitik vid makten kan innebära att de senaste årens sötebrödsdagar i Sverige är över för lång tid framöver. Det kommer att innebära att det är slut med ständiga ökningar av mer och mer pengar till välfärden, det är slut med tillväxt av nya jobb och sist men inte minst, det kommer att innebära att mängder av jobb som kommer att försvinna. Det kommer att vara slutet för valfrihet i vård, skola och omsorg.

Frågan som kommer att växa sig allt starkare i valet är antagligen inte jobben eller ens föräldraförsäkringen. Frågan att ta ställning till är om Sverige skall kunna fortsätta att existera som välfärdsnation. Det är nog klokt att avvakta beskedet till valurnan innan Stefan Löfvén, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin samt Gudrun Schyman berättat om herrskapets tankar, hur detta rödgröna kalas skall betalas….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: