Magdalena Andersson – Den nya Mona


Visserligen verkar det som om Stefan Löfvén vill se en comeback av Mona Sahlin. Men det behövs ungefär Monas färdigheter för att sy i hop en rödgrön budget utifrån den röran som presenteras av Stefan Löfvén, Gustav Fridolin/Åsa Ramson, Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman.

Kanske är det så att dessa spelare i det rödgröna laget vågar spela offensivt för att de idag uppfattar situationen som om de befinner sig i medgång. Men följderna av denna löfteskarusell (Ekonomi utan tillväxt, arbetstidsförkortning, högre skatt för dem som jobbar, nedläggning av kärnkraftverk, färre som jobbar, mer till alla pensionärer etc) kan mycket väl sammanfattas som en mardröm för den som är tänkt att kandidera till posten som finansminister.

Det är mycket förståeligt att den rödgröna röran inte väljer att presentera ett enat förslag innan valet. Det kan mycket väl bli så att socialdemokraterna och miljöpartiet får ungefär samma antal röster. Det kanske t.o.m. går så långt att det inte alls är självklart att statsministerkandidaten heter Stefan Löfvén i den rödgröna röran.

Med en Miljöpartist som statsminister kandidat, minst en kommunist som kandiderar till ministerposter(Kanske två kommunister, frågan är bara vilken vart Gudrun kandiderar). Vem skall då bli finansminister kandidat? Det verkar dok som om det är Magdalena Andersson som dragit svartepetter. En Magdalena som har alla möjligheter att kandidera till en post som högst sannolikt gör henne till en ny Mona.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: