Det svider i själen


Att höra Jimmie Åkesson tala är en smärtfylld upplevelse. Det är verkligen skönt att få vila sig en timme framför ”Allsång på skansen”.

Hur kan det komma sig att det finns Svenskar som lägger sin röst på detta skräp. Sverigedemokraterna handlar om lögner, överdrifter och allmän galenskap. Bara som en sådan sak som att Jimmie Åkesson påstår att befolkningen i Sverige fördubblats sedan 2006.

Sen måste det slås fast att alla utom Samerna i Sverige är invandrare. Sen det där med att invandringen skulle vara så enormt dyr. Det som mycket sällan eller aldrig kommer fram i debatten vad gäller kostnader för invandringen, är att varje vuxen människa om invandrar till Sverige bjuder faktiskt det Svenska samhället på kostnaden för sin uppväxt.

Så liten poesi..

Invandringen är dyr, invandringen är inget bra, den skall vi inte ha, den känns inte bra. Varför Jimmie tycker så är inget som enligt han har att göra med rädslor inför det okända. Nej, Jimmie känner sig trygga. Inte ett enda finns där att betvivla. Varför då lägga skulden på den okände? Varför söka strid när den okände söker frid? Priset för detta Jimmie sätter högt. Så pass högt att priset inte kan accepteras, därför Jimmie omedelbart vill att den okände returneras.

2 svar

 1. Jag uppfattade Jimmy Åkesson så här:

  Invandring skall vara fri för den som kommer hit och kan försörja sig.

  Flyktingpolitiken skall gå ut på att hjälpa flyktingarna på plats, främst genom UNHCR.

  Jag tycker att båda inställningarna är positiva och att Moderaterna snarast skall ändra attityd till invandringspolitiken.

  • Hej Per
   Asyllagstiftningen får Sverigedemokraterna att framstå som att de är för fri invandring. Det är inte frågor om invandring som gör att Sverigedemokraterna får det att svida i min själ. Det är ”vi och dem” tänket. Den överdrivna nationalismen.
   Jag är för en politik där frihet, valfrihet, mångfald är ledstjärnor. Där alla individer utifrån alla perspektiv bereds de största tänkbara möjligheter. Där individen är överställd alla ideologier, stater, nationaliteter och ursprung. Med andra ord en sann Moderat.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: