(M)ålgång efter spurt


Ingen målgång utan spurt på upploppet. Valrörelsen 2014 är unik på många sätt. Hela poängen med att spurta är skapa en känsla av att alla är med och tävlar. Alla skall få känna på hur det är att kämpa, ge allt och lägga in en patenterad upplopps spurt. Mång kanske kalkylerar med att vara pigg inför en spurtuppgörelse. Medans kanske vissa ser till att avgöra loppet långt innan spurten tar vid.

Skall man lägga en taktisk analys av valrörelsen 2014, kan man se att de erkänt svaga spurtarna (De rödgröna)spelat ut sina kort i god tid innan valrörelsens upplopp. Man har låtit facket blåsa till strid om löner och villkor på arbetsmarknaden. Ytterligare en gång har man lyckas ducka för regeringsfrågan. Målat upp skräckversioner om välfärden. Värjt sig för att prata om vilka skatter som är tänkt att höjas. Pratat vitt och brett om vilka pengar man vill sätta sprätt på. Så lite ord om hur solidariskt och trevligt allt kan bli med lite högre skatter och med några fler utslagna ur samhället. Med andra ord ganska så traditionell socialdemokratisk valretorik. Efter en dito taktik finns inte så värst mycket att kasta in i en valspurt. Allt är sagt. Man kan sannolikt inte blåsa till konflikt på arbetmakranden en gång till. I stort sett det enda som återstår är att man får ta sig an frågor som berör invandringspolitiken. Det blir allt med uppenbart att socialdemokraterna har mycket gemensamt med Sverigedemokraterna. Man har verkligen funnit varandra i frågan om arbetskraftinvandring. Båda partierna vill stänga Sveriges gränser för den som vill komma hit och jobba. Den socialdemokratiska jakten efter den som jobbar i ytterligare en ny dimension. Allt enligt devisen; färre jobb, till färre människor på det svåraste tänkbara sättet. Det skall minsann inte vara lätt att jobb. För säkerhetsskull vill man sen lägga till en arbetstids-förkortning och med den enfaldiges säkerhet kommer arbetstidsförkortningen bli permanent för en allt större skara Svenskar om den grödgrönrosa olyckan mot förmodan skulle inträffa den 14 september.

4 svar

 1. Kommer Alliansen med

  1) Rättsväsendet skall återställas till kompetent och effektivitet.
  2) Skolan skall åter bli en kunskapsskola med lugn och auktoritet.
  3) Sjukvården skall bli fri från personalproblem och effektiviseras.
  4) Näringslivet skall åter bli första motorn i att besegra arbetslösheten.
  5) Klimatet skall förbättras genom insatser där de bäst behövs.
  6) Invandringen skall begränsas genom vackra ord i stället för åtgärder.
  7) Infrastrukturen skall förbättras genom att tidigare löften skall infrias.
  8) Mellanöstern skall lösas genom uppehållstillstånd för Hamas.
  9) Sverige skall gå med i Nato

  så kommer Löfven att svara med att detta har ni lovat i 8 år. Nu är det hans tur. Och det vinner han lätt på.

  Skulle Moderaterna ensamma gå ut med att återinföra demokrati i landet – så förlorar de igen.

  Skulle Moderaterna gå ut med att regerandet varit hopplöst med ett sovande, vegeterande folk emot sig och be väljarkåren att endast de som uppskattar Moderaterna skall rösta på dem. Då kanske Moderaterna vinner. Vem vet???

  • Hej Per
   Problemet för Löfvén är inte alliansen. Hans våta dröm är nog att bara ha alliansen som politisk kraft att förhålla sig till. Hans s.k. grödgrönrosa vänner är nog de som försätter Löfvén i sömnlöst tillstånd. Med sådana vänner behövs inga ovänner.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Riksdagens talmän med Westerberg i spetsen lär inom kort resa på studiebesök söderöver. Till Polen. För att i god tid lära sig allt om det lokala nationella parlamentet. En inte alldeles vild gissning är (ju) att det blir villervalla här hemma. I alla fall en tid efter valet – efter i praktiken dött lopp och med SD i en sorts vågmästarroll.

  • Hej Bengt
   Det går att undvika med röst på alliansen…

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: