Myter om välfärd, invandring och miljö


Det gäller inte bara att söka sina väljare. Det handlar även om att skapa bilder av samhället. Bilder som skall tjäna olika typer av politiska strömningar.

Bilden utifrån ett vänsterperspektiv är att välfärden i Sverige är på god väg att upplösas. Bilden som skapats av Sverigedemokraterna att Sverige invaderas av välfärdsflyktingar, Islamsk terrorism och invandrare som roffar åt sig av de få jobb som finns kvar. En miljörörelse som lyckats få det att låta sannolikt att Världshaven inom kort kommer att stiga med 3-4 meter .

Alla säger sig vara en talespersoner från verkligheten. Vilken verklighet? Utifrån vilka grunder?

1, De senaste 5 år har Sverige aldrig i kronor och ören räknat satsat lika mycket pengar på välfärd.

2, Sverige är ett av Världens svåraste länder att få uppehållstillstånd i.

3, Sedan några 1 000 år tillbaka i tiden pågår en omfattande landhöjning.

Sannolikt kommer många Svenska väljare att använda dessa skeva bilder som underlag, när de lägger sin röst i valurnan den 14 september. Det kan mycket väl vara så att Riksdagsvalet 2014 kommer att bli ett av märkligaste val i modern tid. I stället för att uppleva verkligheten, väljer människor/väljare att förlita sig på en mediabild av samhället. Sannolikt beror allt detta på att många människor är mer närvarande på internet än i verkligheten.

Faktum är att världen har skådat ett liknande skeende. Det fanns en tid då konstnärer bara avbildade verkliga föremål och levande/döda människor så som de faktiskt såg ut. Efter ett antal föregångare kom så surrealismen. Helt plötsligt kunde konstnären plocka lite från religionen, ta ett öga från en människa, en kropp från ett djur och så ett litet träd och foga samman en konstnärlig bild, som inte förställde ens minsta lilla verklighet.

Faktum är att mycket av dagens oppositionspolitik påminner en hel del om surrealismen. Medvetet vill vänsterkrafterna och Sverigedemokraterna måla upp en surrealistisk bild av Sverige. Med förhoppning om att väljarna skall lite mer på deras verklighetsfrånvända bild än den verklighet som utspelar sig i vardagen.

Faktum är att det samhälle som vänsterkrafterna och Sverigedemokraterna vill skapa är ett urbaniserat, främlingsfientligt samhälle med höga skatter och en omfattande utslagning, där man tvingas skära ner på alla välfärdsambitioner, där allt färre nya jobb växer fram.

Det var faktiskt så det såg ut förra gången olyckan var framme. Landsbygden utarmades, vänstersamhället klarade inte av att människor flyttade/flydde till Sverige, utanförskapet skenade, statsfinanserna var nära konkurs, välfärden skars ner, det fanns ibland inte ens pengar att betala löner till de som var anställda i stat och kommun, alla arbetsmarknadsåtgärder fick skrotas, företag och kapital flydde landet etc. etc.

Nu ser vi samma sosse politik ytterligare en gång söka det Svenska folkets mandat. Denna gång dessutom utspätt med kommunister och miljökämpar som vill ha makt och inflytande. Lägger man sen på Sverigedemokraterna på toppen, är det en sorglig samling snedseglare att beskåda.

 

5 svar

 1. Ja alltså, visst pågår det en postglaciär landhöjning i Sverige men den sker mestadels där väldigt få människor bor, bla längs med Höga Kusten och Västerbottens kustland. Däremot pågår en landsänkning i bla Skåne som kommer beröra 1,3 miljoner människor. Om människor är smarta så väljer de att flytta norrut 🙂
  Hur de väljer den 14:e återstår att se…

  • Hej Peter
   Landhöjning sker i varierade omfattning. Men den fortgår alltjämt i hela Norden. Du kan ställa in din flytt norrut. Du, dina barn, barnbarnsbarn etc. o.s.v lär förbli torrskodda 😉

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ja nu bor jag ju i Östersund som ligger runt 300 meter över havet så det är lugnt. Östersund ligger också på betryggande avstånd från den klåfingriga makten, vilket också känns bra 🙂

   • Hej Peter
    Själv funderar jag på en villa vid strandkanten strax utanför Malmö. Funderar på att döpa den villan till ”Växthuseffekten”.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Gör’t. Jag sätter upp ett Attefallshus på tomten som du kan bo i när havet tar ditt hus. Lite solidaritet mot de som har det svårt är förstås en självklarhet… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: