Löfvéns rödgröna löftespolitik


Allt till alla. Bara som en intressant iakttagelse så lovade Åsa Romson på stående fot nya vattenbombarplan till det Svenska folket. Samtidigt som samme Åsa skyllde skogsbranden i Sala på de enligt henne långt framskridna klimatförändringarna.

Att sända i väg ”Valfläsk” är en mycket välkänd företeelse inom politiken. Men på den nivå som Stefan Löfvén och dennes rödgröna kompisar idag agerar, så får man nog uppgradera ”Valfläsk” till ”Löftesbomber”.

Skillnaden på valfläsk och löftesbomber är att valfläsk ofta befinner sig på hanterbar nivå, så att det finns en rimlig chans att de kan infrias. Man anar också ofta att valfläsk inte är något annat än just valfläsk. Löftesbomber däremot saknar alla rimlig chans till kunna realiseras. Därför kan de uppfattas som rimliga, för att ingen förstår vad det egentligen handlar om. Löftesbomber är alltså en mycket väl maskerad bluff, som är hyfsat svår att syna. När Löfvén och CO löftesbombar handlar det om 20 000 nya ungdomsjobb, finansierade av skattebasen. Det behövs inte matematikers rang för att räkna ut att dessa pengar mycket snart kommer att ta slut. Sannolikt kommer det aldrig ens att finnas några pengar, utan man ”hoppas” att det skall lösa sig längs vägen.

Håkan Juholt fick mycket kritik för att han gick ”banans” på löftesfronten. Men frågan är om inte dagens rödgröna konstellation är strået vassare på löftesfronten. Sanningen är den att det är ungefär samma typ av politik som Håkan Juholt stolt presenterade. Genom att göra det dyrare att jobba, vill man på något förunderligt sätt skapa nya jobb. Alla löftesbomber som släppts av Stefan Löfvén är tänkt att finansieras via högre kostnader för de som jobbar. Högre kostnader för att anställa och högre kostnader för varje jobbad timme skall finansiera alla rödgröna löftesbomber.

Vi ser precis just nu en mycket kraftfull återhämtning både vad gäller nya jobb och Sveriges ekonomi. Sverige har idag en dynamisk ekonomi, trots relativt höga skatter. Att belasta den Svenska ekonomin med skatter i nivå med att kunna balansera Stefan Löfvéns rödgröna löftespolitik är förödande.

De rödgröna löftesbombarna må flyga in över det Svenska vallandskapet. Medans bomberna faller må de tyckas vara önskvärda. Men alla vet vad som återstår efter att en bomb detonerat. Ingenting, förutom mikroskopiska (metall)rester. Det är så alla rödgröna sosse-experiment alltid slutar. Det slutar med att pengarna tar slut, allt måste läggas ner. Jobb försvinner och människor slåss ut ur samhället.

8 svar

 1. Det visar sig att Löfvén är en lika inkompetent politiker som de i alliansen. Att tro sig lösa vårdkrisen genom att tvinga 20 000 arbetslösa, utförsäkrade och omotiverade ungdomar att bli undersköterskor är att skjuta sig i foten och huvudet samtidigt. Istället för att börja i rätt ände av problemet, nämligen att höja utbildningsnivån för undersköterskor, höja statusen samt lönerna för både uskor och sjuksköterskor så kanske någon av dessa 20 000 omotiverade ungdomarna skulle söka sig till vårdprogrammet som de facto bara 3000 st sökte sig till förra året.

  Vårdkrisen är skapad av alliansen och nu tar Löfvén över och kommer förvärra den ytterligare. Hej å hå.

  För övrigt kommer förslaget aldrig gå igenom då det av konkurrensskäl inte kommer tillåtas av EU att staten går in och subventionerar lönen med 100 procent.

  Vidbränt valfläsk således.

  • Hej Peter
   Vad menar du med vårdkrisen? Vad är det för något? Är det att så många 40 talister nu går i pension.. Eller, vad handlar det om?

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Antar att du ligger och sover gott under samma gamla mossiga sten.

    Min bättre hälft är sjuksköterska och vet mer i detta ämne än vad du någonsin tror dig veta. Punkt.

    Det råder brist på barnmorskor i landet, främst i storstäderna och framförallt i Stockholm. Gravida får själva åka runt och leta avdelning som kan förlösa dem.

    http://www.dagensarena.se/innehall/interpellationsdebatt-om-forlossningskrisen/

    Patienter dör pga av platsbrist. Uskor och sjuksköterskor arbetar under ohållbara situationer etc etc. Du KAN inte ha missat denna debatt under alla dessa år och om du har gjort vittnar det bara om att du är oförmögen att ta in hur andra har det. Vilket nog ligger närmast sanningen.

    http://www.dagensarena.se/innehall/vardkrisen-det-finns-inte-langre-nagra-marginaler/

   • Hej Peter
    Att värdera ordet ”Vårdkris” är såklart en smakfråga. Kris för mig är det som utspelar sig i en krigszon eller motsvarande. Eller, som då när Göran Persson hade kört Sveriges finanser i sank, och inte kunde betala löner till de som jobbade inom vård, skola och omsorg. Då kan man prata om kris. Att jämföra detta med dagens Sverige känns konstigt. Att människor dör av vård är absolut ingen nyhet. Att det ibland kan uppstå behov som tillfälligt inte går att lösa inom vården är inte heller några nyheter. Men att ta steget fullt ut och kalla detta för en kris, är att förminska de som faktiskt dagligen kämpar med att upprätthålla den Svenska välfärden. Man får känslan att du lägger skulden på din bättre hälft och dennes kollegor för det du kallar vårdkris..

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. ”Man får känslan att du lägger skulden på din bättre hälft och dennes kollegor för det du kallar vårdkris..”

  Ehh…jag tar det där som en förolämpning gentemot min bättre hälft.
  Måste få säga detta rakt ut men du är så förbaskat otrevlig och har en så grundmurat vidrig människosyn så det är helt makalöst.

  • Hej Peter
   Nu var det faktiskt du som stod för förolämpningen.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nej, du hävdar att allt är himmel och underbart inom vården trots att larmrapporter visar på att de som arbetar inom just vården har det jävligt tufft. En vacker dag ligger du där själv.

   • Hej Peter
    Klart man vill vara där. Världens bästa land att åldras i och bli sjuk i. Det är nog hög tid att du börjar visa dem som sliter inom vården lite mera respekt. Om du inte skärper dig får du kanske smaka på brödkaveln…

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: