Valets stora frågor


Det jobbiga med att leverera framgång är att framstå som en besserwisser. Men de stora frågorna inför valet 2014 är besvarade av alliansen. Ekonomi och nya jobb är blytunga frågor. Frågor som är valvinnare.

Men en fullt ut inkluderande politik är så mycket mer. Valet 2014 kan vara tidpunkten, då en politik för att skapa förutsättningar, för det fullt ut inkluderande samhället. Samhället där alla verkligen får chansen. Med målsättning att radera ut utanförskap, främlingsfientlighet och alla typer av diskriminering.

För första gången i modern tid är detta möjligt. Beroende på starka finanser, jobbtillväxt och kloka politiska beslut finns nu bättre förutsättningar än någonsin tidigare. På mindre än 8 år har alliansens politik gjort att ca 250 000 människor lämnat sitt utanförskap. Människor som idag antingen, fullt ut redan finns i samhället som aktiva samhällsbyggare eller så befinner de sig någonstans på vägen.

Samhällsklyftor är aldrig bra. En aktiv politik för att förhindra att det blir allt för stort utrymme mellan aktiva samhällsbyggare och utanförsatta är kanske något av det viktigaste som kan göras för att slå vakt om den fortsatta välfärdsutvecklingen av Sverige, såväl nu som i framtiden.

Alliansens stora insatser på området sysselsättning är helt avgörande för Sverige. Att Sverige klarat de svåra krisåren efter 2008 kraschen, beror till stor del på förmågan att involvera utanförsatta i samhället. Med en politik som solidariskt sett till att allt fler fått sysselsättning har räddat Sverige både en och två gånger under dessa svåra år.

Det är lätt att rosa en politik. Men det är faktiskt de 250 000 nya samhällsbyggarna som skall äras. Det enda en politiker kan bidra med är idéer, men sen måste det till individuellt engagemang för att något skall hända, och saker har verkligen hänt.

Det går nästan att räkna fram på kronan och öret. Det stämmer nästan exakt. De extra pengar som räddat Sverige och fört landet genom den kanske värsta ekonomiska krisen sedan 1930 talet, är de som skapats av landets tidigare utanförsatta.

Det delas ut medaljer till de som vinner stora mästerskap. Men när ett land räddas glöms insatserna snabbt. Det är också ur lite diffusa måttenheter som dessa 250 000 segrare koras utifrån. Det är alltid lättare att se vem som vinner en höjdhoppsfinal. Där handlar det om  centimeter. Lätt att mäta och jämföra. Men sanningen är den, att aldrig har 9,5 miljoner Svenskar, haft 250 000 medmänniskor att tacka för så mycket som just idag.

Valets stora fråga är delaktighet. Det må handla om jobb, ekonomi, invandring, miljö, EU, feminism, utanförskap etc. Med en succesivt ökande delaktighet kan alla samhällsutmaningar lösas. Alliansen står redo med åtgärderna. Nu återstår bara att rösta…

5 svar

 1. Du påminner väldigt mycket om Nicolae Ceausescu som står där uppe i sitt palats och vinkar ner till folket och som skriker åt honom men stackars Nikolaj förstår inte och hör inte att folket avskyr honom utan vinkar fortsatt vidare i tron att folket älskar honom.

  Svenska folket är innerligt trötta på Alliansregimen som inte alls åstadkommit så mycket bra som du låter påskina. Och det kommer valresultatet med all tydlighet visa.

  • Hej Peter
   Vad är det som säger att det inte är du som liknar Nicolae Ceausescu? Du utger dig för att vara en talesperson för vad Svenska folket tycker. Men man får väl anta att dina analytiska förmåga är allsmäktig..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Enligt den senaste sifo-undersökningen har folket själva talat och det skiljer nu med 33 dagar före valet 10 procentenheter mellan blocken, till den rödgröna rörans fördel. Det är på dessa siffror jag baserar min analys…

   • Hej Peter
    Jag kommer att ta upp detta i kommande inlägg. Men hur tror det fungerar med Sverigedemokraterna som vågmästare med miljöpartiet och kommunisterna som samarbetspartners. Det blir det till att komma överens med Sverigedemokraterna om man vill kunna realisera sin rödgröna politik. Den rödgröna makten är idag inte mycket värd så som opinionen idag ser ut. Jag har mycket svårt att tänka mig att miljöpartiet och kommunisterna kommer göra gemensam sak med Sverigedemokraterna. De borgerliga plus Sverigedemokraterna kommer ända att bli större tillsamman. Löfvén kommer att hamna i ingenmansland.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Delar din analys, om den blir verklighet. Nu tror jag S bildar regim tillsammans med MP och FP. Vänstern, de du felaktigt kallar kommunister, kommer inte sitta i en kommande regim. Även om jag själv inte röstar på V hoppas jag de står utanför kommande regim då jag tror de gör mer nytta utanför.

  Får SD en vågmästarroll blir det en jävla röra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: