En enad rödgrön splittring


Kaos kan ha många nyanser. Men ett kaoset mångfald är enfärgat. Tar man alla färger och blandar den tillräckligt mycket blir det bara en enda färg. Vilken färg det blir går inte att förutsäga. Här har vi de rödgrönas valstrategi i ett nötskal. Det värkar var hela poängen. Dessutom bygger de rödgröna upp hela sin valkampanj, genom att väcka irrationella rädslor till liv hos sina tilltänkta väljare. Det är alltså valkampanjen 2014. Bakom detta döljer sig stora genomgripande förändringar som kommer att påverka Sveriges välfärd i grunden. Vi kommer att få uppleva stora nedskärningar i välfärden om den rödgröna politiken vinner konstitionell kraft. Skattehöjningar som kommer att slå ut nya jobb. Skattehöjningar som gör att folk får mindre i plånboken. Folk kommer då att spendera mindre och det kommer att slå hårt på jobbtillväxten.

Det finns inget i de förslag som presenterats av de rödgröna som kan skapa nya jobb. Det enda som framkommit är att man funderar på att skapa 20 000 ungdomsjobb med skattepengar. Det finnas nog inte en enda seriös bedömare som tror på denna manöver.

Sen det faktum att vänsterpartiets kommunister måste komma överens med Sverigedemokraternas nazister och rasister, för att de rödgröna förslagen skall kunna genomföras, bara befäster det rödgröna kaosets verkliga natur.

 

6 svar

 1. Vänta nu, det är ju tack vare Sverigedemokraternas nazister och rasister som sittande regim överhuvudtaget har kunnat regera de senaste 4 åren!!

  Att ge en nyanserad bild är verkligen inte din stora styrka :p

  • Hej Peter
   Med den lilla skillnaden att Alliansen faktiskt har fått igenom sin politik. Du som tydligen är nyanseringens stora mästare. Här kommer en fråga värdig din kognitiva förmåga. Tror du Socialdemokraterna får igenom sin politik i förhandlingar med vänsterpartiet, miljöpartiet och Sverigedemokraterna? Servera nu alla dina sanningar…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Du säger det själv rakt ut. Alliansregimen kan inte regera utan hjälp av nazister och rasister. Hur kommande regim kommer se ut har jag ingen aning om, jag kommer inte lägga min röst på något av partierna du nämner. Vad vi vet är dock att den självutnämnde landsfadern aldrig hade blivit något ”landsfader” utan hjälp från nazister och rasister.

    Ditt hus är gjort av glas och du kastar sten runtomkring dig hela tiden.

   • Hej Peter
    Att bedriva politik har ett huvudsakligt övergripande syfte och det är att lyckas förverkliga sina visioner. Alla medel är i stort sett tillåtna bara man lyckas genomföra det man söker mandat för hos väljarna. Det har alliansen lyckats med under alla 8 år de suttit vid makten (Dock med vissa undantag). Utan en enda sekunds förhandlande med en enda liten Sverigedemokrat. Vänsterpartiet och miljöpartiet har utropat Sverigedemokraterna som sina värsta motståndare. Hur många rödgröna förslag tror du själv kommer att slinka igenom riksdagens voteringar med Sverigedemokraterna som vågmästare?

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Anledningen till att alliansregimen inte har behövt förhandla med SD är ju att SD tycker likadant som alliansen i 9 av 10 frågor. Det kan du ju fundera ett tag över…

  Om SD blir vågmästare tror jag inte att det blir många rödgröna förslag som går igenom. Är det de rödgrönas fel? Väljarna har sagt sitt isåfall.

  • Hej Peter
   Skillnaden mellan Moderater, Sverigedemokrater och vänsterpolitiker är intelligens. Jag har gång efter annan hört dv olika rödgröna politiker spy galla över Jimmie Åkesson och dennes anhängare. Sanningen är den att vi moderater bedriver politik för att vi vill förverkliga den. Vi moderater skyr Jimmie och dennes kompisar precis lika mycket som alla andra. Men faktum är att alla som röstat på Sverigedemokraterna, precis lika gärna kunde röstat på alliansen. För det var den politik som vann voteringarna i Riksdagen. Det har inte varit så att alliansen röstat på Sverigedemokraternas förslag. Jag har kollat lite, faktiskt har inte en enda motion från Sverigedemokraterna fått stöd i Riksdagen.
   Ett tyst avståndstagande är precis lika mycket värt som ett avståndstagande, där man öppet bygger upp både en strid och en ordentlig motsättning. Att vara Moderat betyder att vara måttfull, balanserad och eftertänksam. Strider vi tar är för att sätta den nakna, inte allt för sällan obehagliga verkligheten i ljuset. Först då blir verkligheten hanterbar. Ofta gör det ont i min själ, när man ser och hör vänsterpolitiker hantera sånt som kräver eftertanke med nonchalans och inte allt för sällan helt utan försvarbart förstånd.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: