Löfvén hoppas på en positiv Val(l)ström


Margot Vallström som inte trivdes i det socialdemokratiska partiet, under tiden då den sk feministen Göran Persson var partiledare. Men med Stefan Löfvén vid rodret känns det tydligen bättre för denna prinsessa på ärten.

Rekryteringen av Margot Vallström är inget annat än en ministervärvning. Stefan Löfvén och dennes stab ängar tydligen dagarna åt att tillsätta ministerposter. Detta faktum får perspektivet att svindla. Vilka ministerposter är t ex tänkt att upplyftas av Jonas Sjöstedt? Än värre, vilket politiskt inflytande kan Jonas Sjöstedt och dennas anhängare tänkas få i en rödgrön röra?

Skrivande hyser mycket sval sympati för Stefan Löfvén. Men dennes uppgift att hitta en tänkt ministerpost till Jonas Sjöstedt, känns absolut inte avundsvärd.

Margot Vallström har höga förväntningar att leva upp till. Men är det inte så att hennes rykte vida överstiger hennes förmåga och bedrifter? Hon som många andra kvinnor inom socialdemokraterna, under Göran Perssons ledning fick stå för det mänskliga. Göran Persson var och är den manliga despoten. Många kvinnor kan vitna om Göran Perssons mansgriseri. Margareta Winberg och Margot Vallström är bara två i raden av kvinnor, som milt sagt inte trivdes tillsammans med Göran Persson och det socialdemokratiska partiet. Det behövdes inte mycket för att framstå som mänsklighetens försvarare vid sidan om Göran Persson. Nu skall Margot Vallström av egen kraft lyfta sin gloria. Om där ens finns något att lyfta känns uppgiften henne övermäktig.

Sanningen är den att Margot Vallström mycket väl kan vara ett sänke. Hon är stöpt i Göran Perssons anda. Hon hade oturen att komma in i politiken då Göran Persson såg på kvinnor som lägre stående varelser. Göran Persson var hennes chef i alla avseenden. Framtoning, arbetsuppgifter och åsikter fabricerades för att passa in i det Göran Persson då ansåg lämpligt. Nu skall Margot agera utifrån en helt annorlunda ledning. En ledning som saknar erfarenhet av att leda. En ledning som inte riktigt har samma trygghet i ideologin. Idag får man inget gratis. Idag finns inga helgon. Alla kommer att hamna under lupp och där pressas på sanningen.

Sannolikt är det så att Stefan Löfvén tar in Margot Vallström i politiken, utifrån den tidigare skapade bilden av henne. Men den Margot Vallström är idag, är något helt annat. Utvecklingen blir mycket spännande att följa.. Det finns säkert orsak att lyfta in Margot Vallströms bedrifter i denna blogg framöver..

5 svar

 1. Margot är en federalist och antidemokrat. Det visade hon inte minst när Irland röstade nej till Lissabonfördraget men som sen av EU tvingades rösta tills de röstade ja. Demokrati für alle?

  Att Socialdemokraterna vill tillbaka till fornstora dagar är väl förståeligt men att ta in Margot Wallström är feltänk och där delar jag din analys(!).
  Margot Wallström har varit borta från svensk inrikespolitik i 15 år och vem är Margot för väljaren idag, särskilt de unga väljarna som sossarna slåss om?

  Är inte helt säker på att Löfvén tänkte rätt i att plocka in Margot exakt en månad före valet. Strategi är svårt.

  • Hej Peter
   För mig som hellre blir ”Jagad av Vargar” än att jag upplever en rödgrön valseger är nöjd och belåten med Margots comeback. Margot är en trevlig slagpåse att sätta tänderna i. Hon är en levande relik som minner om tider då socialdemokraterna körde Sverige i sank. Att hon dessutom ”könsmobbades” ut ur partiet av den sk feministen Göran Perssons mansgriseri är smaskigt att gotta sig i.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Förstår att du gottar dig i det socialdemokratiska kadavret. Själv tycker jag det är tragiskt att se hur Socialdemokraterna förlorat sig i sig själva.

    De Nya SocialModeraterna är ett parti helt utan idéer och visioner och ett sådant parti kan bara misslyckas.

   • Hej Peter
    Jag tycker verkligen inte de förlorat sig. Sanningen är den att de aldrig haft något. Margot är bara en logisk följd. Socialdemokraterna har ingen ideologisk grund. Ingen som då stolt visar upp i alla fall. Men i verkligheten är socialdemokraterna ett socialistiskt parti. All mins vad som hände med Håkan Juholt när han var ärlig med sina avsikter. Det verkar som om Stefan Löfvén inte är intresserad av ideologi. Men gamla Margot är en äkta gråsosse i grund och botten. Inom henne lever säkert en och en annan socialistisk groda som kan bli en vacker prinsessa med glorian i höjd med fotknölarna.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Njae…håller inte med dig. Tack vare socialdemokratin och fackförbunden tillsammans med industrins företrädare lyftes det här landet från armod och fattigdom. Sedan slutet av sjutiotalet och framåt sålde både socialdemokratin och facken ut sina politiska själar till kapitalet. Sen dess är det inte politiken som styr, oavsett färg på regimen, utan det är kapitalet och det försöker samtliga politiska partier krampaktigt förhålla sig till. Moderaterna klarar inte heller av det utan ligger och sladdar under 20-procentsstrecket. Det Nya Arbetarpartiet är mer en reklamslogan än med något innehåll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: