Taket i A-kassan borde vara 2000 kr om dagen


Varför stanna vid 910 kr om dagen. Eller ens vid 1200 kr om dagen. 2000 kr är ett jämt och trevligt belopp. Det sägs att jobben är valets viktigaste fråga. Då är det på något sätt självklart att satsa på de om inte har ett jobb. Det känns liksom logiskt. Eller…

Är det kanske så att pengarna borde gå till att stimulera igång sysselsättningsåtgärder så att fler kan få ett riktigt jobb. Eller kanske till skattesänkningar så att fler Svenskar får med i plånboken att spendera på nya inköp.

Att vara arbetslös är ingens högsta önskan. Det finns ingen som aktivt väljer att vara arbetslös. Att taket i A-kassan idag ligger på 680 kr per dag, är inte för att livet surt för den som tillfälligt är utan jobb.  Det handlar om att kunna stödja den som tillfälligt blir utan jobb med åtgärder, för att på bästa tänkbara sätt göra arbetslöshetstiden så kort som möjligt. I denna beräkning finns även de som av dv olika orsaker befunnit sig utanför arbetsmarknaden under en längre tid. Det skulle vara fullt möjligt att höja taket i A-kassan till 2000 kr per dag. Men det hade i så fall skett på bekostnad av sämre stöd till de som tillfälligt blivit utan jobb. För att då inte tala om de som glidit en liten längre bit bort från arbetsmarknaden. Det är så vänsterpolitik skapar det som kallas utanförskap.

Ett tak i A-kassan på 2000 kr, skulle innebära att utanförskapet växer med ca 2% om året. Plussar men sen på skattehöjningar i klass med  de rödgrönas förslag i sin budet, får man nog räkna med ett växande utanförskap, med årlig takt på ca 1-1,5%. Ungefär samma utslagningstakt som skedde under den tid då Göran Persson var statsminister.

2 svar

 1. Vilka vill höja taket på a-kassan till 2000kr om dagen?

  • Hej Peter
   Ironisk provokation. Det har moderater ägnat sig åt i alla tider. Du och vänsterfolk faller i gropen varje gång. Du lär nog inte klättra upp ur gropen, även om jag nu skriver det på din näsa.
   Mest lyckat är nog mina vinklingar kring fas 3. Det var mycket, mycket lyckat. Tror faktiskt fortfarande att ingen har genomskådat mig. Inte ens du…
   Jag trodde faktiskt du skulle förstå den gången jag försökte förklara för dig varför George w Bush gjorde de uttalanden han valde att framföra. Du och i stort sett alla vänsteranhängare förstå helt enkelt inte vad det handlar om. Ni tror att han är dum. Väldigt för människor blir president med nedsatt intellekt. Faktum är att den som sitter där idag, må vara en av de absolut sämsta på detta ämbete. Men där är du inte framme och kritiserar? Ta och fundera över vad det kan bero på?

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: