Så var då stenen i rullning


Margot Vallström tar ton. Hon sjunger ut i invandringsfrågan. Men egentligen är det något helt annat som får Margot V att göra sitt utspel. Det är den konstitutiella situationen som får Margot V att ta ton. Det är också på sin plats att säga att polletten har trillat ner.

Margot V såväl som Stefan Löfvén har nu fullt ut förstått, vad som med största sannolikhet kommer att utspela sig dagen efter den 14 september.

Mycket lite talar för att de rödgröna får egen majoritet. Sannolikt blir det ett höger och ett vänsterblock som väger i stort sett lika. Med Sverigedemokraterna som vågmästare.  Alldeles oavsett vilket av blocken som blir störst kommer de behövas stöd från det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna för att få majoritet i Sveriges Riksdag.

Fredrik Reinfeldt är en politisk räv. Utspelat om att Svenskarna måsta öppna sina hjärtan inför annalkande flyktningar, må haft sina humanitära poänger. Men att Fredrik, med sitt uttalande inte hade en enda tanke på den aktuella konstitutiella situationen, håller skrivande för osannolikt.

Att psyka sina motståndare är ett ofta använt knep i sportens Värld. Att säga till en motståndare sånt som den vill höra, alt inte vill höra, är ett gammalt välkänt knep. Stunden, situationen och personen avgör. Ett knep som ofta vinner framgång. Skrivande är som bekant ett stort fotbolls fan. Skrivande vet en idrottsman som utvecklat denna konst till perfektion. Idrottsmannen heter Andreas Ravelli. Skrivande är så pass gammal att han minns åren då Andreas Ravelli spelade allsvensk fotboll i Östers IF. Inför hörnor, frisparkar och straffar kunde man se denne Ravelli stå och småprata med motståndarlagets spelare. I en vänskaplig trevlig ton. Alla som såg Andreas Ravelli i mästarnas mästare vet vad som avses. I avgörande ögonblick börjar helt plötsligt Andreas Ravelli att prata. Ord som han vet tar sig ända in i själen hos sin motståndare. Ord som får mjölksyran att sätta fart i kroppen. En teknik som är nog så kraftfull som alla hårda ord i hela Världen. Ord som får motståndaren att för ett ögonblick förlora sitt fokus. Det är ingen tillfällighet att det var just Andreas Ravelli som tog den avgörande straffen, som innebar att Sverige tog VM-brons 1994.

Fredrik Reinfeldt har samma förmåga. Han vet vad som skall sägas, när det skall sägas. Att tydliga säga det som förväntas sägas vänsterut. Gör att det försätter dessa vänsterpolitiker i en situation där de tvingas ta strid. Strida för att verka trovärdiga i sin kamp mot Sverigedemokraterna.

Utfallet av valet 2014 är kanske inte lika viktigt som vilka man kan tänka sig få stöd ifrån. I 10 fall av 10 kommer Sverigedemokraterna att fälla en rödgrön regering. Där har Margot Vallström, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin och Stefan Löfvén något att ligga sömnlösa och fundera över.

 

 

4 svar

 1. Vad är poängen med inlägget? Alliansregimen kommer inte heller få någon majoritet. Om alliansen vinner kommer de regera så som de gjort de senaste 4 åren, med hjälp av det nazistiska och rasistiska partiet Sverigedemokraterna.

  Både FP och C kommer lägga ner sina röster om S, MP och V blir större än alliansen. Den självutnämnde landsfadern Reinfeldt sade sig för 1 år sedan också göra det om så blev utfallet men har nu i valets elfte timme ändrat sig. Landsfadern tänker inte heller, isåfall, ge besked före valet vilket regeringsalternativ det blir.

  Åsså var det den där om glashuset igen Roger…

 2. Jaha, nu har moderaterna flipflopat i frågan.

  Går det ens att ta detta parti på allvar? Och Kent Persson är ett blysänke för partiet. Humor.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19389780.ab

  • Hej Peter
   Vari ligger problemet? Förutom i den rödgröna röran.. Såklart..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Rödgrön röra eller blåbrun sörja. Jag väljer att avstå från båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: