Nya jobb och vinster


Det är lönsamma företag som skapar nya jobb. Sänkt skatt är det samma som nya jobb. Om ett företag har dålig lönsamhet skapas heller inga nya jobb. Lönsamma företag vågar nyanställa.

Restaurangmomsen är en het valfråga 2014.  Men denna logik är inget som imponerar i den rödgröna röran. Där råder tydligen en annan verklighet. En verklighet som tydligen kan skapa nya jobb ur företag med dålig lönsamhet och höga skatter. Dessutom verkar det som att man ser lönsamma företag som ett problem.

Det är faktiskt inte konstigare än att lägre fasta kostnader och ett lägre prisläge försätter ett företag i ett fördelaktigt läge. Precis på samma sätt som skattesänkningarna har gjort att Sveriges globala konkurrens kraft förstärkts de senaste 8 åren. Det är därför Sverige klarat de senaste årens ekonomiska kollaps ute i Europa. Det är därför Sverige aldrig tidigare satsat hårdare på att rusta välfärden än under denna tidsperiod. Det är därför satsningarna på att upprätthålla sysselsättningen i dessa svåra tider gjort att utanförskapet minskat med 250 000 människor. Sverige börjar återigen bli ett land där riskkapital börjar känna sig välkommet.

Det går att argumentera i mot detta utifrån ideologiska aspekter. Men i verkligheten finns inget annat alternativ för Sverige, än att fortsätta på den inslagna vägen.

 

3 svar

 1. ”Men i verkligheten finns inget annat alternativ för Sverige, än att fortsätta på den inslagna vägen.”

  Ja nu har ju Anders Borg hittat 48 miljarder ur tomma intet att lägga på en massiv flyktinganstormning som i valfläsket inte sägs påverka den svenska välfärden alls. Trots nerskrivningar av tillväxten från både Borg och konjukturinstitutet. Moderaternas strategiska(?)utspel spelar Sverigedemokraterna rätt i händerna och SD kommer bli valets stora vinnare.

  • Hej Peter
   En mycket bra investering för framtiden. Sen finns där en annan dimension av hela utspelet som jag tidigare nämnt. Det finns flera sätt att vinna en strid. Men kanske det effektivaste sättet är att oskadliggöra motståndarnas vapen.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • På vilket sätt kommer detta utspel oskadliggöra motståndarna svapen? Ge gärna konkreta exempel och på ett pedagogiskt sätt varför väljarna inte ska eller kommer rösta på det nazistiska och rasistiska SD efter detta utspel.

    För att förtydliga, jag har inget emot att vi tar emot flyktingar. Vad jag tycker är lite märkligt är att när denna valrörelse startade sade Borg att det fanns mycket litet eller inget reformutrymme alls. Plötsligt finns det 48 miljarder kronor. Bara det 5:e jobbskatteavdraget kostade 15 miljarder kronor, och som var den dyraste av de 5 jobbskatteavdragen. Det hade alltså rymts 3 jobbskatteavdrag till inom de 48 miljarder som nu trollats fram ur tomma intet. Är inte det lite konstigt tycker du?

    Anders Borg medger att denna anstormning av flyktingar kommer kosta mer än budgeterat men att det inte kommer påverka välfärden, alls. Trots att Borg själv reviderat tillväxttakten liksom konjunkturinstitutet lovar Borg alltså att läget är stabilt och så förblir. Samme Borg som under alla år han varit finansminister inte haft ett enda rätt vad gäller ekonomiska prognoser…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: