Det är på valdagen det gäller


Alla som pysslat med idrott vet spurtens psykologiska effekt. Man sanningen och säga så är spurten förlorarnas forum. Spurten är en synvilla. Spurten är slutresultatet av den långsiktiga spelstrategin. Den idrottare som alltid går runt i tankar, om att det kvittar hur jag gör under matchen/loppet, för jag tar ändå alla i spurten, är sannolikt en mindre lyckad idrottsperson.

Skillnaden mellan idrott och politik är att idrottaren vet i realtid hur den är placerad under sitt tävlande. Men en politiker har att förhålla sig till en statisk uppskattning. Dessutom är det så att politikern har att hantera samtiden i syfte att tjäna sina avsikter. Mycket talar för att den politiska inriktning som kan hantera samtiden och samtidigt låter sina syften bli gödda, är den som går segrande ur striden.

Då blir det kanske lätt att vilja prata spurtens inverkan. En idrottare som alltid vinner i spurten, tas för given att vara en bra spurtare. Men sanningen är kanske den att den skicklige spurtaren är den som bäst hushåller med sina krafter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: