Valrörelsens valda virvarr


Sittande regering har det alltid svårt. Att samtidigt sköta Sverige och hantera en valrörelse är alltid en utmaning. Lite som den dubbelarbetande hustrun. För den som vill lägga ett feministisk perspektiv på hela valrörelsen.

Men att likna alliansen vid en sönderstressad dubbelarbetande hustru är knappast relevant. Det som så sakta håller på att hända, är att den borgerliga alliansens valmaskin har dunkat igång. Hostande och yrvaken börjar den ge i från sig både ljud och bild.

Svenska folket börjar känna igen den bild av alliansen den gett sitt förtroende i två efter varandra följande valspurter. Fredrik Reinfeldt må ha varit Sveriges statsminister i åtta år. Men han är en lagledare av yttersta klass. Moderaterna är för dagen en mycket starkt parti. Där finns drottningar redo att överta tronen som partiledare. Men i dagsläget är det Fredrik som leder den moderata skutans färd.

Alliansen är ett starkt lagbygge. En stark ledare skapar starka allierade. Levereras sen stark ekonomi, högkvalitativ välfärd, Europas bästa miljöarbete, alla får mer i plånboken via skattesänkningar och reallöneökningar, nya jobb, minskat utanförskap och valfrihet åt alla, då faller alla pusselbitar på plats. Då finns inga nya poänger för de rödgröna att hämta. Sanningen är den att de rödgröna söker samma mandat som Göran Persson sökte hos Svenska folket inför valet 2006.

Läser man socialdemokraternas slogens noggrant, så är det faktiskt en uppgiven historia de försöker väcka väljarnas intresse med. Det är lite typ; Vi kan regera Sverige bättre.

De rödgröna har inget nytt. De påstår sig bara kunna göra det bättre. Låter man en syftningsanalys falla över den rödgröna valrörelsen 2014, kan det uppfattas som att de rödgröna söker mandat för att bedriva den borgerliga politiken, fast bättre borgerlig politik.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: