Frankrike kan lära om rödgrön röra


Allt till alla. Socialisten François Hollandes övertog makten under denna paroll i Frankrike 2012. Sedan dess har det varit svårt för Socialisten François Hollandes att leva upp till detta epitet. Frankrike kan mycket väl stå som råmodell för vad som händer med Sverige vid eventuellt rödgrönt maktinflytande.

Om bidragslinjen byter plats med jobblinjen, förvinner de ekonomiska muskler som idag lyfter Sverige. Vill man ägna sig åt förenklingar handlar det om att utgifter och inkomster skall balansera.

Det som idag utspelar sig i Frankrike är att vänster-vänstersidan med finansminister Arnaud Montebourg  i spetsen, i det parti som leds av François Hollandes (Socialistpartiet) vill underblåsa Frankrikes ekonomi. Bara för att kunna fortsätta med att lova allt till alla. De ord som förde François Hollandes till makten i Frankrike. Samma ord som förmedlas av den rödgröna i Sveriges med Stefan Löfvén i spetsen. Samma ord som Göran Persson, Mona Sahlin och Håkan Juholt använde sig av. Så här med 8 år av borgerligt styre, kan man faktiskt tacka högre makter att Svenska folket inte lyssnade på dessa profeter. Betänk bara vad som kunde hänt med Sverige om vi träffats av den ekonomiska kollapsen 2008 med 23% av befolkningen i utanförskap. Med en politik där människor hade svårt att välja mellan jobb och bidrag. Då hade inte Svenskarna fått mer i plånboken, då hade vi inte kunnat satsat rekord mycket på välfärden, då hade inte Sverige varit den klart lysande stjärnan i Europa. Då hade vi sett något helt annat. Då hade vi sett det som idag utspelar sig i Frankrike. Ett land som befinner sig i fritt förfall…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: