Inget är viktigare än jobbet med jobben


Nya jobb och fler i sysselsättning bör vara överordnat allt annat. Nya jobb och fler sysselsatta är välfärdens förutsättning nummer ett. Men jobbet med jobben vilar på många olika ben. Första benet är landets konkurrenskraft. De inhemska produktionskostnader måste vara i paritet eller helst lägre än vad produkterna kostar att producera i omvärlden. Här hittar vi skattesänkningarnas första positiva effekt. Lägre skatter – Konkurrenskraftiga produkter är enkel matematik.  Mer och fler konkurrenskraftiga produkter – Fler människor behövs för att tillverka dessa produkter. Nya jobb växer till osv.

Ben nummer två. Drivkrafter att vilja starta och driva företag som anställer nya medarbetare.  Lägre skatter gör att de fasta kostnaderna för att driva ett nystartat företag och att nyanställa blir lägre. Vilket i sig gör att tröskel till ett nystartat företag blir lägre. Skattesänkningarnas andra positiva effekt.

Ben nummer tre. Drivkrafter att vilja och kunna vara en aktiv samhällsbyggare. Att hela tiden aktivt satsa resurser för att stötta och hjälpa alla att hålla sig så nära ett jobb som bara är möjligt. Här får faktiskt målen helga medlen. Här kommer skattesänkningarnas positiva effekt nummer tre. När fler kommer i jobb beroende på lägre skatt, skall överskottet satsas i åtgärder som hjälper fler i riktning mot att bli en aktiva samhällsbyggare. Så skapas riktiga jobb beroende ett lands positiva konkurrenskraft. Så skapas nya jobb när fler startar och driver nya företag. Så skapas nya jobb när fler får mer i plånboken.

Alternativet till detta är den rödgröna motsatsen. Fallande konkurrenskraft beroende på högre skatter. Färre nya företag beroende på åkande kostnader för att starta och driva företag. Fler som är beroende av bidrag och fler som får mindre i plånboken. Vänsterpolitikens negativa spiral..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: