Löfvéns 90 dagar


Göran Persson hade sina beredskapsjobb. Stefan Löfvén går kanske till historien för sina 90 dagar. Det får vara hur det vill med den saken. Men de ungdomar som hoppas på chansen att få ett riktigt jobb, har en helt annan historia att vänta sig. För ungdomarna väntar en helt annan verklighet i Stefan Löfvéns Sverige. Med högre kostnader för att anställa ungdomar. Med borttagen restaurangmoms. Finns en ytterst osäker framtid att förvänta sig. Utspel likt dessa om samhällsfinansierade arbetstillfällen, är ytterst osäkra. De bygger på att samhällsekonomin ser ut så som den gjort under alliansens ledning. Att fler är med och bidra till statskassan. Att de som befinner sig i utanförskap återinträder i samhället.

Det finns inget i den budget som presenterats av Socialdemokraterna som pekar i denna riktning. Snarare åt det motsatta hållet. Att fler kommer att hamna i utanförskap. Mindre i plånboken, färre i sysselsättning och slut på jobbtillväxten är den logiska följden av den rödgröna politik som presenteras. Med en rödgrön politik har Sverige att vänta ett nytt 1990 tal. Med växande svart sektor, nedskärningar i välfärden, skenande arbetslöshet, en tom statskassa, ingen valfrihet och ett växande utanförskap.

Sverige behöver en regering som förstår att ett land måste vara konkurrenskraftigt. Konkurrenskraft är essentiellt för att samhällsekonomi skall växa. Faktum är att med en rödgrön regering förvinner två enormt viktiga beståndsdelar i Sveriges välfärdsbygge. För det första försvinner Sveriges konkurrenskraft. Men det som också försvinner är el. Sverige har kanske inte elbrist idag. Men tänk tanken om elbilar helt plötsligt skulle bli populära. Faktum är att det kanske är det värsta Sverige skulle kunna råka ut för. Låt säga att vi helt plötsligt hade 10 000 elbilar i Sverige. Säg att det blir minus 10 i hela landet under 2 dagar. Faktum är att Sverige inte skulle kunna ladda dess 10 000 bilar. Vi saknar helt enkelt el. Bara för att Sverige byggt 1000 tals vindkraftverk, finns idag inte förutsättningar att byta ut den Svenska bilparken mot elbilar.

Framtiden kommer att döma oss nu levande för misstaget med vindkraft. Vindkraften kommer att framstå som den största tänkbara miljöboven. Kanske t.o.m. ett hot mot vår välfärd. Inom 30 år måste 50% av Sveriges elförsörjning komma någonstans ifrån. Som det ser ut idag finns inget alternativ till kärnkraften. Det finns idag inget som talar för att dagens rödgröna konstellation, besitter förmågan att fatta beslut i dessa för Sverige så viktiga område som framtidens elförsörjning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: