Valfrihet utan ångest


Det fria valet. Att välja själv. Varför är detta ens en fråga. Hur kan det finnas en opposition som vänder sig mot allas rätt att själva göra sina livsval?

Det enkla svaret är makt. Socialism och kommunism bygger på att makten att välja skall vara begränsad för oss dödliga. Inte för att de skulle vara bra att ha mindre alternativ att välja mellan. Utan för att en människa utan valmöjligheter är en människa som det enkelt går styra och ställa över.

Valfrihet i samhället är ett sätt att decentralisera makt. Valfrihet är att själv råda över sitt liv. Valfrihet är makt. Något som lyser illa i fackpampar, socialistledares och kommunistledares ögon. För där det råder valfrihet behövs inte deras klåfingrighet.     

Ett svar

  1. ja efter valfrihetsfrossan inom skolan och vården där riskkapitalbolagen dränerat statskassan har nu turen kommit till asylboenden där ”samhällsnyttiga” företag som Attendo i nästa ”affärsområde” ges fria händer att plundra skattebetalarnas pengar. Allt i valfrihetens namn. Bara en ärkeidiot kan tro att en flykting från Afghanistan, Syrien eller Irak dels har möjlighet att välja asylboende eller att denne ens bryr som om om det finns något att välja emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: