En sorgens dag


En känsla som bäst beskrivs av upplevelserna vid en naturkatastrof. Sverige vaknar upp till en måndag där socialister, miljökämpar, nazister och rasister kommer att styra Sverige 4 år framöver. Sorgen är tung.

Men kanske är det frihet, valfrihet, stabilitet, allas plånböcker, välfärd och mångfald som står för den verkliga sorgen. Valet 2014 har en mycket sorgsen ideologisk vinkling. Väljarna har valt att sätta allt som gjort Sverige starkt och framgångsrikt på spel, för att lägga ansvaret i händerna på nazister, rasister och socialister och verklighetsfrånvända miljökämpar.

Man kan säga att branden i Sala bara var en föraning om vad som komma skulle. Sällan har väl ordspråket ”En olycka kommer sällan ensam” passat in så bra som nu.

Nu skall nya jobb bytas mot AMS-jobb. Nu måste företagen som skapar jobb flytta utomlands. Nu skall betonghäckarna resas runt både Sverige och arbetsmarknaden. En landsbygd där allt färre kan bo. Människor skall återigen börja slås ut ur samhället. Många branscher kommer nu att börja säga upp personal. Vi kommer få ett samhälle där vi och dom skall normaliseras. Där alla får vänja sig vid att vissa inte är önskvärda i det Svenska samhället. En krympande konkurrenskraft för Sverige som gör välfärdssatsningar omöjliga.

Inte nog med att sorgen är tung. Det som verkligen är tungt är att åtta borgerliga år som verkligen gett Sverige chansen, nu vid en handvändning kan vara utraderade. Svenskarna har vant sig vid mer i plånboken, 300 000 nya jobb, rekordlåg ränta, att kunna flytta till landsbygden, hög sysselsättning, goda statsfinanser, mycket pengar till välfärdssatsningar och valfrihet. Allt detta har man nu valt bort. Man har valt bort Sveriges epitet som den lysande stjärnan i norr. Man byter detta mot främlingsfientlighet, utslagning, begränsade möjligheter och nedskärningar i välfärden.

 

 

3 svar

 1. Vi har två misslyckade arbetarepartier och ett parti som vänder sig till besvikna knegare i topp tre. Om detta skulle vi kunna diskutera.

  Och ja, det är lite katastrofkänsla denna måndag.

  • Hej Peter
   Jag behöver ett par dagar för att hantera min sorg och bestörtning innan jag orkar ta mig an kommentarer.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ta den tid du behöver. 🙂
    Som du vet fick jag rätt(igen), landsfader Reinfeldt hoppar av det nymoderata sjunkande skeppet, Anders Borg likaså. Reinfeldt har säkert toppjobb inom EU att se fram emot och Borg kan snart kvittera ut sin lön hos Goldman Sachs eller liknande. Precis som jag sagt tidigare.

    Och snart stundar nyval…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: