Elisabeth Svantesson – Det självklara partiledarvalet


Många säger kanske att Elisabeth Svantesson inte riktigt passar in i den ny moderata profilen. Men faktum är att Elisabeth Svantesson är en perfekt ideologisk mix mellan konservatismens mörkblåa nyanser och liberalismens grundtankar. Med andra ord en perfekt Moderat.

Lägg där till en kvinna med pondus och driv. Det är t.o.m. ansträngande att följa Elisabeth på sociala medier. Hon är en person med mycket högt arbetstempo. Alltid med ett smittande leende och en vänlig gest. Ett glansade yttre innesluter knivskarpa analyser och en sylvass retorik.

Det är omöjligt att inte smittas av entusiasm i närheten av Elisabeth Svantesson.

I media snurrar nu fler olika tänkbara efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Fortfarande har inte Elisabeth Svantesson lyfts fram. Hon bör snarast möjligt lyftas fram som en glödhet kandidat…

Ett svar

  1. Jamenvisst, Svantesson blir säkert utmärkt som ny ledare för de Ännu Nyare Moderaterna. Hennes start i Aktuellt när hon tillträdde som Arbetsmarknadsminister 2013 är episkt rolig när hon gjorde den klassiska politikerpapegojan i och med hennes förflutna i Livets Ord och hennes engagemang i Kristet Center.

    Du skriver: ”Hon är en person med mycket högt arbetstempo. Alltid med ett smittande leende och en vänlig gest. Ett glansade yttre innesluter knivskarpa analyser och en sylvass retorik.”

    Sanningen är ju den att Elisabeth Svantesson inte har lagt en enda proposition under sin tid som arbetsmarknadsminister, en tjänst hon tillträdde 17 september 2013. Undrar om hon mäktar med att vara partiledare…?

    Men visst hade det varit lite kul om Hägglund byttes ut mot exempelvis Ebba Busch, Björklund ersattes av Birgitta Ohlsson, Moderaterna med Svantesson eller Kinberg-Batra. Och så din favorit Annie Lööf. 4 kvinnliga partiledare för den nya alliansen inför valet 2018. Det hade varit lite spännande, på riktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: