Stefan Löfvén kokar rödgrön soppa på spik


Visst är det skoj att regera. Men då skall man kunna regera. Den rödgröna soppa som kommer att serveras, med Stefan Löfvén som kock, lär blir en fattig anrättning.

Det parlamentariska läge där Stefan Löfvén gör sitt bästa att hitta ingredienser till en rödgrön soppa, är på gränsen till i det magraste som sett dagens ljus.

Han sträcker ut handen till Alliansen i energifrågan. Men då tappar han stödet från miljöpartiet. Han söker stöd för sin budget hos alliansen beroende på att miljöpartiet och vänstern är ute i det vilda när det kommer till en ansvarsfull ekonomisk politik. Men den budget han presenterar är omöjlig för alliansen att acceptera.

Skall Sverige hitta en hållbar parlamentarisk position är nog nyval den bästa utvägen.

Det finns fler orsaker till nyval. Att Sverigedemokraterna fått en talmanspost är bara att betrakta som en kraftfull skandal. Bilden av Sverige i kommer att ta skada när rasister och nazister skall företräda landet. Det får förödande effekter på Sveriges trovärdighet. Bilden av Sverige som en fri öppen demokratisk nation är inte längre självklar.

Sverige bör gå till omval. Snarast möjligt…

Ett svar

  1. Jag tror det blir nyval. Tyvärr tror jag också att det kommer gynna Sjöstedt…och SD. Låt säga att alliansen skulle vinna ett nyval. Vilka ska regera i Moderaterna? Reinfeldt har dragit. Borg lägger av. Bildt lägger av och Norman har stuckit. Stackars Anna Kinberg batra (om nu hon blir ordförande) som ska leda det sargade moderaterna, som dessutom kommer tappa än fler väljare.

    Det blir en stökig höst detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: