Löfvéns återställare – Hur skall jobben växa fram?


Stefan Löfvén må vara försatt i en svår sits. Kanske är det att betrakta som konstitionell mardröm. Men den regeringsförklaring som presenterades av Stefan Löfvén andas verkligen inte optimism. Snarare en känsla av att ta en återställare. Känslan som förmedlas är ett yrvaket parti som vaknar upp efter en tids frånvaro. Man börjar med att ta en ordentlig återställare. Som socialdemokrat vill man återuppliva gamla tider.

Regeringsförklaringen som presenterades av Stefan Löfvén är att betrakta som en enda lång utgiftspost. Återställare staplas ovanpå återställare. Nu gäller det att gå tillbaka och återuppliva det förflutna.

Högre trösklar till arbetsmarknaden. Straffskatter läggs på den som jobbar och de som skapar jobb. Valfrihetens skall begränsas och välfärden skall skäras ner. Hela detta sossekomplex andas ångest och oro. Man känner redan den iskalla nedskärningskniven när den om ett eller två år börja skära i reformerna som inte längre går att finansiera.

Betonghäckarna som skall resas runt arbetsmarkanen kommer att slå ut ungdomar inte bara från arbetsmarknaden utan även ut ur samhället. Energipolitiken vågar man inte ens tänka på. Går man sen vidare till skolans Värld, hinner knappt Alliansen reformer börja verka förens det blir tid för att börja med rödgröna nedskärningar även där. Ångesten och oron sprider sig snabbt. Ungefär lika snabbt som den rödgröna politiken tar död på optimism och framåtanda. Samma hastighet som förtagen kommer att försvinna ur landet och ta jobben med sig.

Utifrån detta perspektiv gå det kanske att hitta en ljusning, och det är faktiskt det konstitionella läget. Kanske är det så att alla försämringar av Sverige som den rödgröna regimen vill genomföra, finns det bara stöd i riksdagen för en mycket liten del. Förhoppningsvis finns Sveriges räddning att hitta där. Annars kommer 4 år med rödgrön röra att vara förödande för Sverige ur alla tänkbara perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: