Så skall valfriheten och välfärden beskäras


Privat vård, skola och omsorg. Vårdtagare tycker att vården i privat regi är bäst. Mångfalden i skolan skapar en bred grund för alla att välja den utbildningsväg som passar bäst. 95% av alla välfärdsbolag fungerar bättre än sina kommunala och landstingsdrivna dito.

De rödgröna har nu tagit på sig uppgiften att beskära valfriheten i välfärden. Man använder en ideologisk vänster vinkel. Man tar inte i beräkning hur många jobb som förvinner. Man sätter sig dessutom som domare över människors självklara rätt att använda sig av valfrihet.

Här har vi den rödgröna samhällsvisionen. Människor skall inte välja fritt. Människor skall låsas in i Amsåtgärder. Nya jobb skall skapas i statliga och kommunala instanser. Arbetsmarknaden skall bara vara till för dem som redan är etablerade. Ungdomar skall göras bidragsberoende. Skatter och avgifter skall göra Svenska produkter så dyra som möjligt(Det skall tydligen vara bra för Sveriges konkurrenskraft och på något sätt skapa nya jobb i Sverige). 45% av Sveriges energi skall komma i från vindkraft (Det behövs bara byggas 50 000 nya vindkraftverk. Kan tänkas vara något som sysselsätter alla nya Ams jobbare). Man vill öka Sveriges konkurrenskraft genom att göra transporterna dyrare (Pengarna skall användas till underhåll av vägar. Men frågan är om någon är intresserad av att köra på dessa väl underhållna vägar). Man vill minska arbetslösheten genom att göra det dyrare att nyanställa. Man vill att fler skall jobba i restaurang-näringen genom att göra det dyrare att besöka restauranger.

Allt detta sammantaget kommer att leda till ett växande utanförskap. Vi vet att varje person som hamnar i utanförskap kostar samhället i snitt 2 miljoner om året. Räknar man sen in effekterna från utanförskapet, så som psykisk ohälsa, social missär och risken att bli fysiskt sjuk. Då blir samhällskontot än mer belastat.

Det måste vara en dröm att få bli finansminister i en regering som för fram denna expansiva politik. Allt blir mer begripligt när man läser miljöpartiets partiprogram. Sverige är med största säkerhet Världens första land som har ett regeringsparti med nolltillväxt som politisk målsättning. När man nu ser den rödgröna politiken, talar mycket för att nolltillväxt kommer att bli en våt dröm.

8 svar

 1. Tror du kan vara tämligen lugn Roger. Den nya regimen har haft presskonferens angående vinster i välfärden och har kommit överens om att tillsätta en utredning(!)efter jul och som ska vara klar 2016(!) och därefter ska ett förslag läggas i riksdagen där för övrigt ingen majoritet finns för ett stopp av vinster inom välfärden. Så var det med det.

  • Hej Peter
   Trevligt att du försvarar dina vänsterkompisar. Men tyvärr är skadan redan skedd. En regering som fattar gemensamma beslut med en kommunist, sänder signaler. Det sänder iskalla signaler till alla marknadens aktörer. Banker slutar låna ut riskkapital. Riskkapitalister börjar söka sig till andra länder. Jobb försvinner. Så är den negativa vänsterspiralen i rörelse. Utslagningen tar fart. Välfärden får mindre pengar. Räntan stiger. Kronan blir mindre värd. Inom kort kommer du att få flera olika negativa besked som talar om för dig att vänstersprialen börjat snurra. Den klart lysande stjärnan i norr har lyst färdigt för denna gång. Trevligt så länge det varade.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nu vet jag inte hur du fick det till att jag försvarar sittande regim. Som jag för övrigt inte har röstat fram. (Undrar när du någonsin ska begripa det?)

    Och var det inte så att hela borgerligheten, om än på slutet, också ansåg att detta med riskkapitalister inom välfärdssektorn inte är någon bra idé? Verkar som om kommunister och borgare kan göra gemensam sak nu då…

    http://www.svt.se/nyheter/sverige/anders-borg-domer-ut-riskkapitalister-i-skolan

    http://www.dagensarena.se/innehall/riskkapital-i-valfarden-splittrar-alliansen/

   • Hej Peter
    Frågan är mycket bredare och djupare än så. Riskkapital och riskkapitalister finns i alla samhällets områden. Det är tack vara deras kapital som vi alla får ta del av tillväxtens positiva effekter. Att det faktiskt finns en välfärd. Att det finns en jobbtillväxt. Men finns det kommunister med makt i ett land, är det samma sak som att försöka odla blommor i växthus utan syre. Först dör allt utom blomman. Sen dör även blomman.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Ja till minne av Anders ”Europas bästa finansminister” Borg kan vi nu läsa i brittiska The Telegraph om att Sverige är världens mest privat skuldsatta land och världen näst mest skuldsatta land sett till statliga skulder. Anders Borgs Pippi Långstrump-ekonomi kommer få katastrofala följder och när skiten träffar fläkten blir allt Magdalena Anderssons fel. Hej å hå.

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11129108/Mass-default-looms-as-world-sinks-beneath-a-sea-of-debt.html

  • Hej Peter
   Skiten som träffar fläkten kommer från den rödgröna allt till alla politiken.. När jobben inte växer till.. När riskkapitalisterna flyr landet.. När vi fullt ut får se effekterna av miljöpartiets nolltillväxt.. Vad tror du då det står i The Telegraph..??

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: