Löfvéns rödgröna inlåsningspolitik


30 000 traineeplatser i välfärden för ungdomar . Sverige har inte ens 30 000 arbetslösa människor att tillgå. Mer än hälften av alla ungdomar mellan 16-23 år som är anmälda arbetslösa vid arbetsfördelningen är heltidsstudenter. Man är anmäld som arbetssökande i avsikt att kunna finansiera sina studier.  8,5% av alla arbetssökande ungdomar kan få jobb inom 3 veckor eller har precis avslutat en utbildning. Kvar finns ca 7% som faktiskt är arbetslösa. Ungefär hälften av dessa saknar behörighet till högre utbildning. I antal uppskattat över hela landet kanske ca 3-4000 ungdomar.

Med den politik som förs av de rödgröna, löper dessa ungdomar stor risk att bli inlåsta i bidragsberoende. Stefan Löfvén kallar det traineejobb, enligt skivandes vokabulär är det en inkörsport till ett livslångt bidragsberoende.

Stefan Löfvéns rödgröna jobbpolitik är att göra det svårare för fler att komma in på den öppna arbetsmarknaden. Låta fler bli inlåsta i Amsjobb. Göra det både dyrare och svårare för företag att rekrytera ny personal. Med den rödgröna sk jobbpolitiken är det mer regel än undantag att en person under 25 år jobbar med något annat än Amsjobb.

En annan effekt blir att studenter inte längre vågar anmäla sig som arbetssökande vid arbetsförmedlingen, då det finns risk att studenterna blir kommenderade att ta traineeplatser i välfärden. Är det så de rödgröna skall sänka ungdomsarbetslösheten??

 

3 svar

 1. Traineejobben (FAS4) kommer aldrig bli verklighet av den enkla anledningen att det är ett rakt igenom idiotiskt skitförslag.

  • Hej Peter
   ….Och är baserat på ett felaktigt faktaunderlag.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Känns som om vi är totalt överens, för en gångs skull. Undrens tid är icke förbi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: