Stefan Löfvén – Vilken är din plan?


Vilken är den rödgröna jobblinjen? Var skall nya jobb växa fram i det rödgröna Sverige? Kan hela Sverige leva med miljöpartiet i regeringsställning? Hur kan en rödgrön regering med stöd av vänsterpartiet vara bra för nya jobb och tillväxten av nya företag?

Stefan Löfvén måste nog börja komma med svar.

Socialdemokraternas jobblinje idag är tydligen att riva upp lex Laval.  På område efter område är Sverige ett land utan politik. Idag är den rödgröna regeringen ett steg rakt ut i luften.

Grunden till hållbar välfärd är tillväxt. Med enbart utgifter byggs inga vindkraftverk. Med enbart utgifter skapas ingen välfärd. Någon måste betala. Det måste finnas en bärande idé, om hur nya jobb ser dagens ljus.

Det går inte att aktivt hindra de faktorer som skapar jobb och samtidigt tro att det går att utveckla välfärden. Det är inte realistisk att tro på en utveckling där solfångare på taket skall kunna ersätta säker och ren el från kärnkraften. Det är en djupt oroande utveckling det rödgröna Sverige står inför.

Skrivande har verkligen grävt djupt i den regeringsförklaring som upplästes av Stefan Löfvén inför Sveriges riksdag. Inte med ett enda ord nämndes hur nya jobb i det rödgröna Sverige skall växa fram.

Nu ser vi den rödgröna tårta som blev synlig i alliansens valreklam. Vi ser nu en rödgrön tårta visas upp, som sannolikt inte hittar speciellt många spekulanter. Vill man inte smaka, får man svälta. Det är faktiskt valfrihet, men den rödgröna varianten. Som sagt, skyll inte på mig jag röstade borgerligt..

3 svar

 1. Det här inlägget är alltså ditt svar på hur det efter 8 år med alliansregimen förvandlade Sverige till ett av världens mest skuldsatta länder, både privata skulder och statliga skulder. Obegripligt och visar väl på att du inte begriper engelska. Hej å hå.

  Att Löfvén inte har något jobbpolitik håller jag med dig om. Men förklara nu hur det kommit sig att Sverige är ett av världens mest skuldsatta länder. Ditt svar i ett tidigare inlägg påstod du att det var Miljöpartiets fel!! Hur kan det vara MP:s fel om det nu varit firma Borg&Reinfeldt som styrt landet i 8 år??

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11129108/Mass-default-looms-as-world-sinks-beneath-a-sea-of-debt.html

  • Hej Peter
   Kort, konkret och de något förenklade svaret är att Alliansen inte lyckats med att genomföra alla jobbskatteavdrag. Effekterna har inneburit att utanförskapet slutat minska. Där bär MP, S och V ett stort ansvar. Det och en utdragen enormt djup lågkonjunktur som mer alla mindre lamslagit stora delar av Europa.
   – Detta till trots har Alliansen skapat mer än 300 000 nya jobb. Minskat utanförskapet med ungefär samma summa människor.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så hur många jobbskatteavdrag hade alliansen behövt menar du för att förhindra att Sverige under de 8 år som alliansregimen hade makten förvandlade Sverige till ett av världens mest skuldsatta länder??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: