Rättrogna rättfärdigar sina handlingar med blodiga händer


Ingen är allsmäktig. Religion och teologi finns för att hjälpa människan i relationen med sig själv och sina medmänniskor. Religioner skapades aldrig i syfte att rättfärdiga handlingar. Alla religioner har som utgångspunkt att få människor att samexistera på bästa tänkbara sätt.

Blodbesudlade händer kan aldrig rättfärdigas med högre syften. Med religioner finns den naturliga motsättningen mellan att förgripa sig mot en annan människa i syfte att sprida religionen eller att låta människan leva i mörker. Det är denna narcissistiska hypotes som ofta driver dv olika religiösa ledare att låta blodet flyta.

Alla religioner har sina lik i garderoben. Kristendomen har den mycket mörka medeltiden på sitt samvete. Mycket talar för att Islam just nu i denna tid genomlider sin medeltid. Men det är fel att peka på Islam som religion. Det är de rättrogna utövarna av Islam som badar i blod.

Alla s.k. Heliga skrifter är verk som upprättades 1000 tals år bakåt i tiden. De skrevs i syfte att underlätta livet för dem som då levde och verkade. Mycket av det som står att finna i dessa skrifter är användbart även idag. Men att leva efter t ex Bibeln alt Koranen som rättrogen i dagens samhälle är näst intill omöjligt. De lösningar på olika samhällsproblem som t ex Koranen hittar lösningar till, finns idag en helt annan metodik att tillgå.

Synen på t ex Genus och de utmaningar som följer i spåren har sprungit i från böcker som Bibeln och Koranen. Idag har t ex ord som Feminism och Jämställdhet för länge sedan ersatt ord som Burka och Niqab.

I den moderna Världen har religionen spelat ut sin roll som maktmedel. Idag är religion något som den som så önskar kan ägna sig åt. Religion är ett fritt val och skall så förbli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: