Malala Yousafzai fredens pris


Fred till varje pris. Det sägs att fred och frihet är det alla människor önskar sig. Men det är faktiskt så att alla freder har ett pris. Det är därför lite spännande att det finns ett fredspris. Med det fredspris Malala Yousafzai får ta emot i sitt hemland överlämnas av Talibaner i form av kulor och krut.

Talibaner och IS är ett högt pris för att få fred. Att vi idag ser framryckande militanta islamister i öst, är en effekt av viljan att mäkla fred. Kampen mot religiösa terrorister som t ex IS och Talibaner, är en kamp som måste utföras unisont.

Det är berättigat att ifrågasätta ett krig som förs i freden och frihetens tecken. Men kommer freden för tidigt i ett krig finns risk för oanade och mycket alvarliga konsekvenser. Det är viktigt att tydligt kunna proklamera både en segrare och en förlorare i ett krig. Kriget mot den religiösa terrorismen har vare sig en segare, förlorare eller en fysik plats där kriget utspelar sig. Krigets skåde plats är där kulor, explosioner och döda människor uppenbarar sig. Men den kan utföras var som så önskas på denna planet.

Att utföra ett krig mot krafter som vill bekämpa människors frihet är en berättigad kamp. Oavsett om kampen förs från tangentbordet eller via kulor och krut så måste kampen utföras. Alla oavslutade krig har ett fredspris. Frågan är hur många fredspris Malala Yousafzai skall behöva ta emot?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: