Lövféns lövtunna löften


Nu snurrar verkligen den rödgröna ”allt till alla” politiken på högvarv. 3 miljarder till skolan. Högre lärarlöner är behjärtansvärt. Men att det sker i ett land med konstanta reallöneökningar de senaste 7 åren, är såklart konstigt. I den situation som Sverige nu befinner sig, är inte fler utgiftsposter överst på önskelistan. Det finns en övergripande risk bakom Löfvéns rödgröna löften att det inte blir speciellt mycket verkstad i slutändan.

Det är nu uppenbart att det inte kommer några förslag som gör jobben fler. Pengar är tänkt att tas från de som jobbar och överföras till Amsjobb. Med den budget takt som Sverige är inne i för tillfället, är reformutrymmet förbrukat våren 2015. Sjösätts inte en fungerande jobbreform innan dess, är nog pengarna till högre lärarlöner tyvärr redan slut.

Den rödgröna utgiftsmaskinen är på god väg att dränera Sveriges ekonomi. Allt positivt i ekonomin bygger på att jobblinjen kan generera nya jobb 2015. Men om de nya jobben skall bytas ut mot Amsjobb finns inte längre jobblinjens påfyllningar av Moder Sveas plånbok. Utan dessa påfyllningar blir Sverige bara ett i mängden av alla krisande länder i Europa. Det kommer inte att hjälpa att Europa nu är på väg mot återhämtning. Sverige behöver en jobblinje för att klara finansiera alla rödgröna löften.

2 svar

 1. Hörrö, ta av dig skygglapparna! Europa är inte på väg in i någon återhämtning! Tvärtom befinner sig Europa i recession!! Sluta babbla en massa lögner utan förhåll dig till verkligheten istället.

  • Hej Peter
   Vad jag vet är recession (Mild lågkonjunktur) steget bättre än depression (Svår lågkonjunktur). 2008 genomgick Europa dessutom en Ekonomisk kollaps. Europa befinner sig idag i ett läge, som enligt denna modell, skulle kunna beskrivas som 2 steg bättre än det läge som Europa befann sig i 2008.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: