Frihetens ideologiska motståndare


Stefan Löfvén påhejad av sina rödgröna bundsförvanter söker samförstånd i Sveriges Riksdag. Men den ideologiska klyftan har kanske aldrig varit större. Stefan Löfvéns rödgröna strävan är inte kompatibel med framtiden. I grund och botten handlar det om frihet, delaktighet och samhällets förmåga att skapa förutsättningar för alla skall kunna delta i samhällsprojektet.

Skall välfärden byggas långsiktigt måste det finnas solidariska incitament som möjliggör allas deltagande. För att detta skall kunna realiseras är valfrihet, mångfald och frihet är grundförutsättning. Det finns ingen gyllene mellanväg. Antingen väljer man den rödgröna ofriheten eller den borgerliga friheten.

Det som nu utspelar sig är den rödgröna ofriheten som lägger sig som en tung blöt filt över landet. Ideologiskt är skillnaderna milsvida, för att inte säga ljusår.

Det tråkiga är att dessa skillnader inte framkommer under valrörelsen. Skrivande är aktiv i livsmedelsindustrin. Inom denna bransch är informationen till konsumenter lagstadgad. Men inför ett val som handlar om Sveriges framtid, är det fullt möjligt att undanhålla sina ambitioner. Sveriges framgångar till följd av alliansens jobbpolitik är ett faktum. De rödgröna gick till var på att det inte var tillräckligt. Sverige borde kunna skapa ännu fler jobb. Men med den lilla skillnaden att de förslag som de rödgröna har leder till färre jobb. Inte nog med det. De rödgrönas förslag leder till ett ökat utanförskap. Sämre finanser. Minder pengar till välfärd.

Den ideologiska klyftan borde vara lätt att se. Men alla ser inte Världen i ideologiska termer. Många väljer att lyssna på ideologiernas företrädare. De spelar sin roll på bästa sätt. Men när det kommer till saklighet på detta tema är det sämre ställt. Men ett tips är att tänka i termer av vad man vill skapa och hur det kan bli möjligt. Kan ökad handlingskraft och större frihet vara bra för en individ som har en idé och vill utveckla den? Kan det finns ett samband mellan Sveriges konkurrenskraft i uttalandet och hur många nya jobb som skapas i Sverige? Finns där ett samband mellan att generera vinst och de drivkrafter som skapar jobb. Kan ökad valfrihet skapa dynamiska effekter på utbud och efterfrågan?

Frihet i bjärt kontrast till ofrihet. Socialism och kommunism är frihetens motståndare. Kanske är det så att 4 rödgröna regeringsår får agera ideologisk väckarklocka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: