De nya, nya Moderaterna


Hur förnyar man ett parti som kallar sig nya Moderaterna. Kanske är det så att förnyaren av de nya Modetermerna har presenterat sig. Pontus Thörnblom en kandidat till ordförandeposten i MUF. Men efter att läst en artikel författad av Pontus Thörnblom, står det klart för skrivande att här finns en längre politisk resa än så inplanerad för denne MUFFARE.

Det värmer skrivandes moderata frihetslängtande hjärta att läsa Pontus Thörnbloms välformulerade artikel. Vi får nog backa anda tillbaka till tiden då Gösta Boman höll i de moderata tyglarna, för att hitta en så pass tydlig ideologisk frihetsvinkel. Men kanske är det så att vi moderna välfärdsmänniskor måste börja ta kampen för frihet.

Nu väljer Pontus Thörnblom att fokusera på arbetsmarknaden. Det bör inte vara en nyhet för någon som följer denna blogg att skrivande är troende i samma frihetsideologi som den gode Pontus Thörnblom, när det kommer till arbetsmarknadens utmaningar.

För skrivande är Pontus Thörnblom ett bra exempel på hur Moderaterna bör utvecklas som de nya, nya Moderaterna, som egentligen är de gamla Moderaterna. Omvärlden och för den delen Sverige är satt under prövningar från ofrihetens profeter. I Sverige ser vi kommunister, socialister och bruna krafter andas morgonluft. Då behövs Moderater som Pontus Thörnblom som vågar och förstår vikten av att stå upp för frihet. Alla människors rätt till att vara fria att utforma sina liv efter egna ambitioner, förmågor och fria vilja samt fria tankar.

Skrivande upplevde ett Sverige under 1970 talet. Då var Sverige praktiskt taget en kommuniststat. Marxismen och socialismen var upplyft till något som bäst kan liknas vid en religion. Men då hade Sverige en moderat vid namn Gösta Bohman, som näst intill själv stod och viftade med frihetens fana. Det bör inte vara svårt att förstå för någon att Gösta fick ta emot spott och spä från ofrihetens profeter och en näst intill samlad journalistkår på vänsterkanten (95% av alla Journalister fanns där under denna mörka tid för Sverige). Men med en dåres envishet stod vi få som fortfarande trodde på friheten vid hans sida. Gösta Bohmans insatser för Sverige har tystats ner av den massiva vänstersidan, från denna numera svunna tid. Vi kan inte veta vilket Sverige som skapats utan Gösta Bohmans kamp för frihet. Men sannolikt till ett land med en om möjligt än större grad av ofrihet.

3 svar

 1. ”Skrivande upplevde ett Sverige under 1970 talet. Då var Sverige praktiskt taget en kommuniststat.”

  Nu tror jag Thorbjörn blir lite ledsen om du menar att den borgerliga Fälldinregimen som fick makten 1976 i själva verket var en kommunistregim…

  • Hej Peter
   Jag vet faktiskt inte din ålder. Var det så att du levde på 1970 talet och inte försöker spela dum, förstår du nog vad jag menar..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Jag var 9 år och läste det kommunistiska propagandabladet Kalle Anka när Fälldin fick makten 1976. Som enligt dig alltså var kommunist…

    Jag minns när jag fick mina första jeans, ett par Wrangler. Vill minnas att de var amerikanska och köptes i konsumtionspalatset Åhlens på Ringvägen i Stockholm. Åhléns grundades redan 1899 av Johan Petter Åhlén och har allt sedan dess sålt konsumtionsvaror i över hundra år i det hårt styrda kommunistiska Sverige.

    Jag minns också när jag fick dricka frihetens dryck för första gången i det kommunistiska landet Sverige. Det var i Dalarna sommaren 1972. Jag var fem år och drack Coca Cola för första gången. Tyckte inte om det. Gillade och gillar fortfarande Fanta bättre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: