Ungdomsarbetslöshetens verklighet


Hela den rödgröna synen på Sveriges ungdomsarbetslöshet är en skapelse baserad på osanningar. Hälften av alla ungdomar i Sverige som idag står till arbetsmarknadens förfogande studerar på heltid. De gör så i förhoppning om att dryga ut sitt studiemedel. Räknas se de bort som kan få ett jobb eller skall påbörja en utbildning inom 2-6 månader, så återstår en ungdomsarbetsarbetslöshet på ca 7%. Av dessa 7% återstår sen kanske hälften som bedöms ha mycket svårt att hitta en sysselsättning inom 24 månader.

Går de rödgröna arbetsmarknadsförslagen igenom, kan det innebära att ungdomar dra sig för att anmäla sig som arbetssökande under tiden de studerar. En annan risk för de som studera och söker jobb samtidigt, med de rödgröna arbetsmarknadsförslagen är att de tvingas säga nej till jobb. Vill man som studerande inte jobb heltid inom vården, blir man tvungen att tacka nej till jobb. Det är något som kan påverka ungdomars möjligheter negativt, att ta ett första steg in på arbetsmarknaden när man är klar med sin utbildning.

Det hade verkligen inte skadat, att de rödgröna i sin ideologiska iver att driva Sverige tillbaka i vänsterdiket, att dra upp huvudet ur den vänsterideoliska sandlådan och betrakta verkligenhet för en gångs skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: