Löfvén måste söka nytt mandat hos väljarna


Löfvén har väjarnas knappa mandat att styra Sverige åt vänster. Men den vänsterväljare som röstade på Stefan Löfvén har alla anledning att vara besviken. Ett mandat handlar om att föra sina väljares talan i Sveriges Riksdag. Löfvéns sympatisörer förväntar sig att Stefan Löfvén och dennes kollegor skall styra Sveriges framtid vänsterut. En sosse-röst är en sosse-röst. Inte en flört åt höger. Om Stefan Löfvén sökt mandat hos väljarna för en blocköverskridande regering, hade med största säkerhet valresultatet sett annorlunda ut.

Valet 2014 handlade mycket om att det rödgröna blocket satsade på att sälja in idén, om att det Svenska välfärden är hotad, att miljön är på god väg att kollapsa. Med facit i hand kan det tillstås att framgången var ytterst begränsad. Visserligen övertog de rödgröna makten. Men vad är det egentligen denna makt består av. En kort sammanfattning av den rödgröna makten är att man i stort sett bara har makten att förhandla om makten. I stort sett alla rödgröna vallöften av betydelse är i bästa fall att beteckna som utopier. När nu dessutom hela regeringens grundpelare, den rödgröna budgeten riskera att falla, finns väl i stort sett bara ett enda värdigt drag kvar som kan utföras av Stefan Löfvén och det är att avgå självmant. Kanske blir det så att budgeten för 2015 går igenom. Men det är bara ett hinder av många som väntar där borta vid horisonten.

Sverige har allt att vinna på Stefan Löfvéns omedelbara avgång. På lite drygt 50 dagar har den ena katastrofen efter den andra utspelat sig i den rödgröna rörans fotspår. Vare sig socialdemokraterna eller miljöpartiet har regeringsförmåga. Minsteruppsättningen är på tok för svag. Sverige kan bättre än så. Därför bör Stefan Löfvén avgå..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: