Vänsterblocket till val med gemensam budget


Efter att misslyckats med i stort sett allt, kallar Stefan Löfvén till presskonferens och tillkännager ett fördjupat samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet. Det kan mycket väl varit ett misstag som kommer att försätta de rödgröna på hal is. Varje gång socialdemokraterna fördjupar samarbetet med vänsterpartiet har partiet backat.

Stefan Löfvén säger sig var öppen för samarbeten över blockgränserna. Men i stället tar han raska kliv mot att cementera ett vänsterblock tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet. Att sen som lök på laxen misslyckats med sin rödgröna budget, finns bara ett ord som kan sammanfatta detta och det är FIASKO. Att sen dessutom stå och kalla detta fiasko för en stark ansvarfull politik, finns orsak att ifrågasätta de rödgröna företrädarnas förmåga att ta in verkligheten. Stefan Löfvén och den rödgröna vänstermiljö han befinner sig i är verklighetsfrånvänd. Man tror sig kunna vinna framgång med en budget som är regisserad av vänsterpartiet. En budget som dessutom redan är nedröstad i Sveriges riksdag. Det tillhör det goda omdömet att erkänna ett nederlag. Men det är idiotiskt att inte inse när man är inblandad i ett rödgrönt fiasko.

Bromma flygplats, jobben, utanförskapet, miljön, tillväxten, välfärden, kärnkraften, Sveriges framtida energiförsörjning, förbifart Stockholm, ekonomin etc. är frågor som de rödgröna saknar politisk kraft att hantera. Med återkommande rödgröna fiaskon i ryggen är Stefan Löfvén den svagaste statsminister Sverige skådat i modern tid. Han och den rödgröna samarbetsmiljön är inte kompetent att bära regeringsmakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: