Den förlorande sidans oslickade sår


Att förlora en omröstning med sin budget är ett underkännande av rang. Budgeten är en politiks grundläggande beståndsdel. Vinns inte Riksdagens gillande är man ute på hal is. Det finns inga förmildrande ursäkter. Bara självrannsakan. Bara öppna sår.

Det skvallrar om politisk oförmåga, samtidigt som en politisk företrädare ställs inför ett förtroendeunderskott. Visar det sig dessutom att en regering misslyckats med i stort sett alla politiska utmaningar är domen hård och iskall. Betänk vad som hade hänt med Sverige om den rödgröna röran regerat Sverige under 2008 när den ekonomiska krisen slukade hela Europa.

Med allt detta i ryggsäcken skall nu Socialdemokraterna i släptåg av Jonas Sjöstedt och Åsa Romson/Gustav Fridolin ut och bedriva valkampanj. Möta väljarna med hela ryggsäcken överfylld med svikna vallöften och ett pärlband av politiska misslyckanden. Som lök på laxen skall man dessutom försöka förklara varför deras budget är fylld med jobbfientliga förslag. Även förklara varför man inte tror på tillväxt och ekonomisk stabilitet.

På två månader har Stefan Löfvéns rödgröna röra förpassat Sverige till gärdsgårds-serien. Den klart lysande stjärnan i norr är nu knappast ens att jämföra med Månens baksida. Ansvaret vilar tungt över dem som lade en rödgrön röst i valurnan den 14 september 2014. Den 22 mars 2015 finns återigen möjligheten att tända den klart lysande stjärnan i norr. Befria Sverige från Stefan Löfvéns rödgröna röra. Sverige är verkligen värt något bättre.

4 svar

 1. i 43 av landets kommuner fungerar blocköverskridande samarbeten alldeles utmärkt. Av någon märklig anledning kan de inte samarbeta i huvudstaden. Kan det vara så att koncentrationen av de mest maktkåta och inkompetenta politikerna centreras just till huvudstaden?

  Den allra mest maktkåta är förstås din alldeles egna favorit Annie Lööf. Sveriges nästa statsminister?

  • Hej Peter
   Socialdemokrater och kommunister förespråkar blocköverskridande regeringar, bara av den enkla orsaken att deras ideologi är död. Liberalismen och konservatismen är de enda ideologer som kan dra fram rättvisa självbärande samhällen som bygger upp ekonomier och skapar underlag för ett brett samhällsdeltagande. Med andra ord är dessa ideologier regeringsdugliga. Det är något som du måste vänja dig vid. Även om det såklart måste svida…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Men snälla nån hur är det fatt? Har du redan glömt hur valet gick i september för 3 månader sedan?

    Du har alltså helt förträngt att Alliansen förlorade valet, stort. De gjorde ett historiskt dåligt val. Väljarna ville bevisligen inte ha din variant av ”liberalism och konservatism”. Skärp dig.

    Dessutom, vid en allians”seger” vid extravalet lär även alliansen behöva arbeta blocköverskridande.

   • Hej Peter
    Om det nu är så att väljarna så gärna vill ha en vänsterregering. Varför fick då inte den rödgröna regeringen sin budget godkänd av Sveriges Riksdag?

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: