Socialdemokraterna är ett marxistiskt parti


Läste att ledande socialdemokrater uttalat sig om olika partiers grundläggande ideologier. Men den ideologi som socialdemokraterna själva vilar på är marxismen. Att upphovsmannen till denna ideologi heter Karl Marx är det kanske många som känner till. Denna ideologi är den grund där kommunismen, socialismen och socialdemokratin har vuxit fram.

Mänskligheten har en mycket hård dom att förkunna över dessa ideologier. De senaste 100 åren har inneburit mycket mänskligt lidande så snart Karl Marx irrläror praktiseras.  Kommunismen, socialismen och socialdemokratin är inhuman. De bortser från den fria människans drivkrafter. De omyndigförklarar fria människor. Är det inte så att människor öppet kuvas i form att inskränkningar med våldsinslag. Då används ekonomiska våldsmetoder som beskär den friamänniskans kraft och strävanden. Allt med det högre målet att något som inom marxismen kallas att kollektivet som skall ha makten och vara allsmäktigt rådande.

Sverige har två uttalat marxistiska partier. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det som är speciellt anmärkningsvärt med dessa två partier att de officiellt tar avstånd från marxismen. Vänsterpartiet som tidigare hette Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) har t.o.m raderat ”kommunisterna” från sitt partinamn. Nästa steg borde kanske vara att Socialdemokraterna raderar bort ordet ”social” från deras partinamn. Att ha en ideologi som är så pass befläckad att ett parti måste ta avstånd från den samma är anmärkningsvärt. Att ideologin är så negativ att den inte ens kan finnas med på pariloggan, hos de partier som anser sig ha kommunismen som sin bärande ideologi är än mer konstigt.

Idag vet alla att de ideologier som Karl Marx skapade är felaktiga och direkt missvisande. De är ur ett vetenskapligt perspektiv verklighetensfrånvända och skadliga för ett samhälle. Är det någon som inte tycker så, finns alla misslyckade och kollapsade gamla kommuniststater att tillgå, för den som vill studera fattigdom, förtryck och mänskligt lidande.

Idag vet vi också vad som händer i ett modernt samhälle när de kollektiva ideologierna får råda. De kollektiva ideologierna skapar enorma underskott samtidigt som de bygger upp enorma samhällsklyftor. Sverige är bara ett i raden av sådana samhällen. Under perioder när de kollektiva ideologerna fått råda växer alltid samhällsklyftorna och utanförskapet skenar iväg. Senast de kollektiva ideologierna fick råda i Sverige befann sig nästan var fjärde Svensk i utanförskap och statsskulden skenade i väg. Det fick till följd att välfärd och välfärdsreformer fick skäras ner. Skolan hade inte längre råd med läromedel. Det gick så långt att det blev tvunget att låna från utlandet för att ens ha råd att betala löner till de som då var anställda inom vård, skola och omsorg.

Tiden är inne för de Marxistiska partierna (Socialdemokraterna och Vänsterpartiet) i Sverige att verkligen så upp för sin ideologi. Våga vara ärliga. Inte förneka vart man kommer ifrån. Det hade varit uppfriskande för den politiska debatten att höra Stefan Löfvén och Magdalena Andersson citera Marx. Kanske kan Jonas Sjöstedt upplysa Sveriges valmanskår om hur ett klassmedvetande växer fram. Det skulle säkert fungera bra på Södermalm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: