Förbifarten av bara farten


Nu står nästa politiska nederlag och väntar på att få komma till Stefan Löfvén och dennes rödgröna röra. Förbifart Stockholm som stoppades de rödgröna kan åter igen börja byggas. Ett klubbslag i Riksdagen den 19 december är vad som saknas. Samtidigt kan den s.k. förhandlingsmannen som skall vara med och avgöra Bommaflygplats öde bli ett minne blott.

Med dessa två nederlag i bagaget kunde Stefan Löfvéns rödgröna röra knappast befinna sig i en svagare position inför det stundande extravalet. Nu är inget klart innan den kommande omröstningen i Riksdagen. Men ledande rödgröna företrädares uttalanden om att ett visst parti skulle vara nyfascistiskt, får väl utfallet att luta åt ett visst håll och inte är det åt det håll som den rödgröna röran önskar sig. Snacka om politisk fingertopp känsla. Den rödgröna röran har upplyft politisk harakiri till en konstform som man mer än gärna ägnar sig åt.

Varför Stefan Löfvén klamrar sig fast vid makten är en gåta. Han måste känna obehag. Det måste vara förnedrande. Att stå som chef för ett projekt som gång efter annan får genomlida smärtfyllda nederlag. När det är så tydligt att det är egna tillkortakommanden som utsätter honom för lidandet. Att vara minister under en sådan ledare kan inte vara annat än förödmjukande och olustigt.

Nu får vi som håller på Alliansen tacka Stefan Löfvén, för att han inte avgick och istället utlyste nyval. Med Stefan Löfvéns alla misslyckanden i ryggen, är det mycket som talar för att Alliansen går framåt i extravalet. Hade han avgått och direkt lämnat över till Alliansen hade vi inte fått denna chans att återta makten utifrån egen kraft. Det kan vi Alliansvänner tacka Stefan Löfvén och den rödgröna rörans makthunger för. Kanske blir det så att detta var den enda positiva handlingen som utfördes under de smärtfyllda fiasko månader som Stefan Löfvéns rödgröna röra regerade Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: