S till extraval med rödgrön röra


Att hela tiden rikta focus på budbäraren känns inte rättvist. Stefan Löfvén är en springpojke åt LO och ledningsgruppen inom socialdemokraterna. Socialdemokraterna är idag ett parti utan en bärkraftig ideologi. Varje gång partiet gör försök att använda socialismens tankar och torgför dem likt så man kunde göra under 1900 talet, faller partiet i opinion.

Alla i ledande position inom socialdemokraterna vet mycket väl var de står ideologiskt. Problemet är att ideologierna inte är gångbara på 2000 talet. Socialismen är död och begraven. Om den tillförde mänskligheten något positivt, får val anses vara högst tvivelaktigt. Det som däremot är helt klart är att socialismens gamla slagord inte hör hemma i ett modernt samhälle. Det finns idag allt för många bevis på socialismens skadeverkningar och ideologins svårighet med att se individens behov. Tiden då den stora gråa massans ideologi regerade över individens frihet är ett obehagligt minne ur det förgångna. En tid som skrivande helst av allt vill glömma.

Socialismens försök att gömma sig bakom den gröna rörelsen är genomskådat av väljarna. Så snart det röda syns bakom det gröna uppstår förvirring. Den röra som populärt kallas rödgrön är en oförenlig ideologisk soppa som väljarna inte klarar av att förhålla sig till. Väljarna kan förföras av socialismens retorik. Men allt för länge och allt för ofta har väljarna fått smaka på socialismens avigsidor. Oförmågan att sköta ett lands finanser. Oförmågan att skapa förutsättningar där jobb växer fram utifrån människans naturliga instinkt att genera vinst, blir snabbt bara ytterligare ett sänke för allt jämt sjunkande ideologi. Socialismens ovilja att understödja frihet och valfrihet gör att individen inte känner sig bekväm. Socialismen ser inte individen. För socialismen är individen det samma som den stora gråa massan.

I ett liberalt samhälle finns inga gråa massor. I ett liberalt samhälle finns bara individer. Alla är unika i sin särart. Varje människa har här sin framväxande frihet att förvalta. Här finns alltid valfrihet. Här är individen chef över sitt liv och i förlängningen även över samhället. Allt i livet kan väljas bort eller läggas till. Det är helt upp till individen att bestämma. Därmed inte sagt att det liberala samhället är utan ansvar. Det liberala samhället har ett tungt ansvar att understödja individen i sin succesiva frihetskamp. Att kämpa för sin frihet är ett stort ansvar. För att kunna vara fri behövs kunskap, färdigheter och förmågor. En skola som är aktiv i varje individs uppväxt. Som ser och känner vilka behov en individ behöver för att kunna växa sig stark och för att kunna känna sig fri.

Extravalet 2015 är en ny chans för alliansen att ta den ideologiska debatten med socialismens företrädare. Faktum är att den rödgröna röran skyddar socialisterna. Miljöpartiet gör sig själva en otjänst som tillåter sig luras av sossarna. Socialdemokraterna är inte intresserade av miljön. De är intresserade av att leva upp till de krav som LO ställer på partiet. Miljöpartiet är bara ett medel på vägen mot makten för att kunna framstå som rumsrena. Med en ideologi som är död finns i stort sett inga andra alternativ för S. Därav allt snack om att räcka ut handen o.d. Faktum är att Sverige demokraterna utgör även dem ett ideologiskt alibi för sossarna. De skänker S att alibi att räcka ut handen över blockgränserna. Under 1990 talet var det Ny demokrati som stod för detta alibi. Den gången nappade centern på kroken. Men det misstaget gör inte centern på nytt. Det blev kostsam historia för det gamla anrika bondepartiet.

Stefan Löfvén bör grillas på det ideologiska altaret. Där bör den sista lilla trovärdig-heten försvinna upp i rök som eventuellt finns kvar av socialismen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: