Grattis, Jonas Sjöstedt till dina första 50 år


Skrivande är där snart själv. Kanske med ett litet leende och firar livets första 50 år. Nu är det så pass nära att milstolpen känns klart uppnåbar. Att fylla 50 år är en milstolpe där kanske backspegeln har mer att berätta än den tid som väntar. Vem minns inte myndighetsdagen, alla förväntningar. Så helt plötsligt fyller man 50. Inte för att det på något sätt känns avskräckande eller olustigt. Bara det faktum att man nu under inga som helst omständigheter kan kallas ungdom känns konstigt. Antagligen behövs en tid att vänja sig. Att få lite tid att växa in i rollen som femtioåring.

Femtioåringen Jonas Sjöstedt är en övertygad kommunist. Tillika partiledare för det parti (Vänsterpartiet) i Sverige som har djupa rötter i Marxismen. Det är alltid en dygd att stå upp för vad man tror på. Det gör Jonas Sjöstedt. Han tror på ideologiska ideal som skall vara överställda människan. Han tror på ett samhälle där alla är likvärdiga. Han ser samhället som en klasstruktur. Han tror inte på Gud, han tror bara på Karl Marx. Med en dåres envishet avvisas allt som har med fria individen och dennes behov att göra. Det avfärds i den Värld där Jonas Sjöstads lever som skadlig nyliberalism.

Att fylla 50 år och fortfarande bära en tro på något som i stort sett alla vet är dysfunktionellt är naivt. Vad är det som säger att den kommunism som förespråkas av Jonas Sjöstedt, kommer att fungera när alla andra försök misslyckat. Det är en förhoppning att Jonas Sjöstedt använder sin 50 års dag till en blick i backspegeln. Kanske kasta ett litet öga och skänka en medkänsla till alla de miljontals människor som lider och dödas i kommunismens namn.

Än mer intressant är de ideal som måste uppfyllas, där det vilar drivkrafter som föranleder att kommunistregimer startar masslakt av människor. Klarar inte Jonas Sjöstedt att ställa sig själv denna frågeställning, kan här finnas en tänkbar 50 års present. Faktum är att Kim Jung-uns terror mot sin egen befolkning och Jonas Sjöstedts kamp mot vinster i välfärden har samma målsättning. Det handlar om att beskära människors frihet.

I det fria öppna samhället finns miljontals utmaningar för varje individ. Varje individ har en ett liv att förvalta. Varje individ har ett samhälle att förhålla sig till. Här är samhällets uppgift att leverera redskap till alla individer, så att det finns möjligheter att skapa ett gott liv i framväxande frihet.

Jonas Sjöstedt ser inte samhället som något där människors frihet växer fram. I Jonas Sjöstedts Värld är samhället en klasstrappa, där rika översittare suger ut svaga, sjuka och fattiga människor. En retorik som skuldbelägger den som anstränger sig, samtidigt som han sänker stora grupper vanliga människor som svaga offer utan framtidsmöjligheter.

Vad som är rätt och fel är inte intressant på samma nivå, som de krafter som driver en människa i sin strävan att uppnå högre ideal. Kommunismens ideal att alla människor skall vara sina jämlikar, är med största sannolikhet ideologins yttersta drivkraft att påbörja masslakt av människor. Ideologins företrädare upptäcker snabbt att det finns brister. Efter revolutionen inträffar inte det att alla människor i samhället per automatik blir varandras jämlikar.

Alla som någon gång i livet arbetat i grupp vet vad som händer när gruppen avsätter sin ledare. Då inträder en ny person i ledarrollen. Officiellt eller inofficiellt har alla grupper en ledare. Det är så mänskligheten har vuxit fram. Gruppens dynamik bygger på gruppens indelning. Hela spektrat från ledare till hackkyckling finns i alla grupper. Hur många starka ledare som än får smaka på kommunismens kulor, finns det ändå alltid någon annan som står redo att inte ledarrollen.

Alla krafter som beskär den mänskliga frihet är dömda att misslyckas. Precis på samma sätt kommer alla kommunistprojekt att falla.

Intressant är att dagens kommunister i Sverige är emot nyliberalismen. Men vad dagens kommunister är för, är helt dolt. Officiellt tar dagens kommunister avstånd från kommunismen. Att förhålla sig till detta med den mentala hälsan intakt, blir bara svårare får varje år som går.

Med tanke på att Jonas Sjöstedt tar avstånd från den ideologi han bevisligen tror på. Då kan kanske en ideologi vara en fin 50 års present. Grattis på 50 år dagen, Jonas Sjöstedt! Här får du Liberalismen..

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: