Put in the Russian Bear


En sovande björn väcker bara den som är galen. Med vad göra man om björnen är galen? Putin är den galna Ryska björnen. Det som idag utspelar sig i Ryssland, är lite utav en dåres försvarstal. Utåt vill man framstå som om agerandet i Ukraina är en fredsbevarande operation. När hela operationen i själva verket handlar om att invadera landet. Utåt vill  man att landet skall framstå som en demokrati. Men i själva verket är landet en hårt toppstyrd diktatur. En diktatur som styr den inhemska informationen i sina egna syften.

Ryssland utför kränkningar av andra länders territorium. Till havs och i luften utförs manövrar som bäst beskrivs som provokationer. Idag är Ryssland den galna björn som löper amok. Säg den som inte är rädd för en galen björn. Speciellt som ingen kan förutse galenskapens nästa steg.

Alla åtgärder som kan få den galna Ryska björnen att stanna innanför sina gränser är bra. Bara inte åtgärderna får den Ryska björnen helt bindgalen. Men sannolikt får de ekonomiska sanktionerna avsedd effekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: