Den store ledaren Kim Jung-un


Idén med att en nation skall ledas av Diktator känns överspelad. Idag är det nog bara Kommunismens anhängare som när denna idé. Dagens moderna samhällsmodell bygger oftast på demokratins grundläggare värderingar och människosyn. Men det finns fortfarande vissa avarter på denna Jord.

Skurk staternas skurkstat är Nordkorea. Kommunistlandet där stora delar av befolkning svälter och där några ägnar sig åt global terroristverksamhet. Landet som leds av den tveksamt mental tillförlitlige Kim Jung-un. Sällan har en ledare varit bättre som en avsatt dito än just denna Kim.

Det börjar kanske bli tid att reagera. Det pratas om Ebola epidemier och svält i Afrika. Men det lidande som finns i Nordkorea kan bara gissas fram. Med en befolkning på närmare 25 miljoner invånare, är det sannolikt att 10 tals miljoner människor lider svår nöd. Erfarenheter från tidigare Kommunistprojekt, pekar på att oftast handlar det om 30-35% av befolkningen som lider svår nöd. De som inte lider svår nöd på grund av livsmedelsbrist, sitter ofta fängslade och torteras. Men många av dem ser sig ändå priviligierade beroende på att de faktiskt får mat för dagen.

Den humanitära katastrofen i Nordkorea är antagligen mycket värre än någon plats i Afrika. Frågan är hur länge fria Världen orkar stå vid sidan om och titta på detta elände. Tidan är mogen för en insats..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: