En dag då Julen står för agendan


Om Jesusbarnet symboliserar allas inre barn, bör Juldagen var tidpunkten när barnet är i centrum. Barnet, det barnsliga, eller lusten att vara barnslig måste få släppas ut. Oavsett var handlingen sker är tiden slagen. Det kan ske i långvårdens mörkaste korridor. Det kan ske hemma hos de förhärdade narkomanen. Kanske vid en parkbänk som blev någons natthärbärge.

Julens verkliga värde finns hos barnet, oavsett var barnet befinner sig. Låt barnet komma till tals. Alla barn har något att säga. Det barnsliga må vara naivt. Men på Juldagen är det naiva hårdvaluta. Vid denna tid på året är den naive kung.

Den naive är godtrogen. Litar på vad alla säger. Det den naive förlorar i materiella tillgångar, vinns åter i förtroende och tillit. Faktum är att naivitet är kan vara en tillgång för den som vill visa sitt inre barn eller vill ta in den del av Världen som barnens perspektiv.

Så låt Juldagen bli en hyllning till alla naiva. Låta tillit och barnslighet vara dagens utgångspunkt i det sociala perspektiv som bäst beskrivs som det liv vi alla lever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: