Den rödgröna rörans oreda uppklarad av Alliansen


Går man till val oförberedd är man oförberedd. Visdomsord av Fredrik Reinfeld. Under snart ett halvt år har Svenskarna den hårda vägen fått lära vad en oförberedd rödgröna röra kan ställa till med. Sverige har varit nere i en djup regeringskris. Den rödgröna rörans förmåga att regera och ta ansvar för Sverige är smärtsamt bristfällig.

Alliansen är Sveriges ryggrad. När det hettar till. När det verkligen behövs, då finns Alliansen där och tar ansvar för Sverige.

Politik är sannerligen inte lätt. Alliansens 8 år vid makten har fört upp Sverige till en global topposition. Landets finanser har hanterats av en av Världens skickligaste finansministrar. Lilla Sverige har sällan eller aldrig tidigare haft så många toppkrafter på ministerposter som under de gångna 8 åren.

Att gå i från denna position rakt ner till regeringskris, är en smärtsam upplevelse. Kanske var det så att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt skämde bort oss Svenskar. Historien kommer att döma de som röstade bort dessa två Världskrafter från den Svenska politiken. Valet 2014 kommer att gå till historien som ett av de märkligaste i modern tid. Befolkningen röstade självmant bort två av landets genom alla tiders starkaste och mest kompetenta politiker. Bytte ut dessa mot en avdankad svetsare, några kommunister och en hop allsköns politiskt förvirrade gröna idealister. En sämre affär har sällan eller aldrig beskådats i detta land.

 

 

11 svar

 1. Nu ska vi se…din villkorslösa kärlek till Annie Ljuug lär straffa hela Alliansen hårt då det visar sig genom charaderna, inte bara från Stefan Löfvéns sida utan från samtliga allianspartier då det inte går att lita på nån. De är lögnhalsar hela bunten. Största lögnhalsen är den fullkomligt maktkåta Annie Ljuug som nu dragit sina väljare vid näsan genom denna decemberuppgörelse.

  Så här sa Annie den 8 nob 2013:

  ”Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej. Jag säger nej till (S)”.

  ”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna”

  Genom decemberuppgörelsen är Annie Ljuug nu ett stödhjul åt Socialdemokraterna, socialister, kommunister och åt förvirrade miljöpartister. Den totalt förljugna och förvirrade Jan Björklund hänger på denna uppgörelse, liksom AKB och Hägglund. Hur känns det på en skala Roger? :p

  http://www.expressen.se/nyheter/alliansledarna-sagar-stefan-lofvens-utspel/

  Dessutom kan nu S+MP och V nu genomföra exakt den politik de vill utan att oppositionen överhuvudtaget har något att säga till om då de lagt sig platt för Löfvén. Den sk ”oppositionen” får inte lägga några som helst förslag som innebär ökade eller minskade intäkter eller ökade eller minskade utgifter. Oavsett får de inte rösta på sina egna förslag.

  Man kan läsa själv i decembersvekets text hos t ex Moderaterna:
  http://www.moderat.se/sites/default/files/attachments/decemberoverenskommelsen.pdf

  ”Regeringen följer och verkställer riksdagens budgetbeslut. Utskottsinitiativ gällande lagförslag eller förslag till ändringsbudgetar som, om de antogs, skulle innebära förändrade inkomster eller behov av ökade eller minskade anslag i förhållande till den beslutade budgeten, läggs inte fram av övriga partier som står bakom denna överenskommelse.”

  Regeringen kan göra precis vad de vill och inga motförslag får läggas. Man kan föra en extrem vänsterpolitik resten av mandatperioden, aktivt stödda genom att alliansen lägger ner sina röster, utan att ens tas hänsyn till för en modererad politik. Lycka till i valet 2018!

  God fortsättning Roger 😀

  • Hej Peter
   I bland är det bra att tänka ett steg längre. Vad som nu finns är ett ramverk i form av ett handslag som ingen sett fungera i verkligheten. Det är även så att extraval kan utlysas när som helst. Nu har vi alliansbudget fram till April. Nu återstår att se vad som presenteras av den rödgröna röran. Vi får se vad Annie och co tycker när det börjar handla om sakpolitik:)

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Vad du säger är att vad än politiker säger, särskilt Annie som inte går att lita på alls, så förlåter du dem? Tror du Annie kommer äta upp sin högra sko, som hon har sagt och lovat?

    Och du har ingen som helst åsikt om att oppositionen nu är helt lamslagen och inte är någon opposition whatsoever nu när de inte ens får rösta på sina egna förslag utan är TVINGADE att lägga ner sina röster. Hade jag varit du som trots allt är alliansanhängare hade jag varit rosenrasande!! Vad vi har fått i detta land är nån slags minoritetsdiktatur. Ur demokratiskt synpunkt är decemberuppgörelsen allt annat än demokrati. Vad anser du?

   • Hej Peter
    Sanningen är den att det inte finns någon uppgörelse. Det finns ett handslag. Ett handslag som innebära att Stefan Löfvén gladeligen regerar utifrån alliansens ekonomiska politik ett år fram i tiden. Med andra ord, gör skitgörat.. Dessutom frivilligt..
    Det finns absolut inget som säger att det uppstår ett läge, när budgeten för 2016 skall antas, som innebär att Stefan Löfvén återigen måste utlysa nyval. Novemberuppgörelsen säger inget om sakpolitik. Visar det sig att vänsterpartiet återigen får mycket inflytande väger handslaget i Novemberuppgörelsen mycket lätt. Då handlar det om att Sverige skall stå sig starkt, då kan inte kommunister vara med och forma sakpolitik. Vi vet alla vad som händer då!!!

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Från borgerligt håll talas det om högförräderi, kapitulation och ynkedom från Alliansen…

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-har-ar-borgerligt-hogforraderi_4217681.svd

  Och du är uppenbarligen inte läskunnig. Det finns visst en överenskommelse!! Står att läsa hos moderaterna själva men du blundar väl för fakta, som vanligt:

  Överenskommelsen innebär följande:

  – Den statsministerkandidat som samlar stöd från den partikonstellation
  som är större än alla andra tänkbara regeringskonstellationer ska
  släppas fram.
  – En minoritetsregering ska kunna få igenom sin budget.
  – Utbrytningar ur budgeten ska inte vara möjliga.
  – Överenskommelsen pekar ut tre politiska områden för samarbete och
  samtal.

  http://www.moderat.se/sites/default/files/attachments/decemberoverenskommelsen.pdf

  Alliansen har kapitulerat och låter nu socialister, kommunister och förvirrade miljöpartister i en minoritetsregim regera landet. Alliansen får inte ens rösta på sina egna förslag!!! Medlöparna KD, FP och C riskerar åka ur riksdagen med rumpan före i valet 2018. Moderaterna med AKP som ordförande lör minska drastiskt. De enda vinnarna lär vara extrempartierna, som ironiskt nog denna decemberuppgörelse ville hålla borta, är V och SD. SD lär mycket väl bli nästa största parti i valet 2018. Tyvärr.

  2015 blir ett…intressant år.

  God fortsättning på dig 🙂

  • Hej Peter
   Att kunna se bortom dimmornas ridå, är i dessa tider sannerligen inte lätt. Men tro mig. Det finns något där bortom. Ta några dagar och fundera, om du nu är så intresserad.
   Alliansen har tre huvudsakliga utgångspunkter och en övergripande, att ingå en uppgörelse med de rödgröna. Den övergripande är att extravalet är ointressant, då Sverige ett år fram i tiden kommer att styras utifrån alliansens budget. Sen är de tre som följer:
   1, Moderaterna står för tillfället utan en verkställande partiledare. Under januari 2015 kommer dessutom partisekreteraren att avgå.
   2, Folkpartiet kommer att byta partiledare.
   3, Alliansens utvecklingsarbete har inte ens påbörjats.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ok, du är inte läskunnig. Du blundar. Du är lite korkad. För mycket gröt månne?

    Läs detta om och om igen:

    – En minoritetsregering ska kunna få igenom sin budget.
    – Utbrytningar ur budgeten ska inte vara möjliga.

    När nästa budget läggs fram, av Löfvén, då är det den som gäller. Och Alliansen kommer släppa fram den då de kommit överens om detta. De kommer lägga ner sina röster- Exakt vad är det du inte förstår?

   • Hej Peter
    Mot din förmodan är jag faktiskt läskunnig. Men politik är politik. Bollen är rund, etc. Ett handslag är ett handslag. Stefan Löfvén gick ut i media så sent som i början av december och intygade, att han inte under några omständigheter skulle regera utifrån alliansens budget. Nu ingår han i en uppgörelse där han själv vill cementera, att han mer eller mindre tvingas sitta och regera utifrån alliansens budget ett år fram i tiden. Du får ursäkta. Men bollen är faktiskt rund. Allt kan hända.. etc..

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Zzzz….och Annie ”ett nej är ett nej” Ljuug har sagt att hon tänker äta upp sin högra sko…

  Och det är INTE ett handslag utan en överenskommelse. Läs:

  http://www.moderat.se/sites/default/files/attachments/decemberoverenskommelsen.pdf

  Du vill och kan inte erkänna att denna decemberuppgörelse är skit för landet. Jag kan det, jag tycker uppriktigt illa om den men jag är å andra sidan demokrat. Det är inte du.

  • Hej Peter
   Annie är Smålänning. Hon skulle aldrig äta upp sin sko. Inte så länge det finns bark att blanda ut mjölet med. Det kan du hoppa upp och sätta dig på…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Personligen skiter jag i Annie Ljuug. Annie har lovat att hon ska äta upp sin högra sko. Jag utgår från att hon tänker hålla det löftet nu när hon svikit, inte bara sig själv utan hela sin väljarkår när hon och C är ett stödparti åt socialister, kommunister och förvirrade miljöpartister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: