Frihet till alla pris


Ismerna och ideologierna har haft sitt tidevarv. Det som idag utspelar sig i Frankrike är ekon från det förgångna.  Det är upp till oss nu levande att kämpa för frihet. Skrivande upplevde Kommunismen, Socialismen och vänsterterrorns hot mot friheten under 1900 talet. Än idag finns detta hot, om än i reducerad form.

Dagens religiösa terror är snarlik den vänsterterror som hotade Världen under 1900 talet. Sverige fick då smaka på vänsterterrorn i from av ambassadockupationen 1975. Idag är det Frankrike, Paris och Charlie Hebdos som får smaka på den ideologiskt styrda terrorn.

Tidskriften Charlie Hebdos är en vänsterorienterad publikation. En gammal kvarleva från tiden då Marxismen var allmänt vedertagen. Krig och våld hör hemma i de extrema kretsarna. Vi som förstår vad frihet och kampen för frihet verkligen är, kan ingen annat än förfäras över vad ofrihetens förvirrade sinnelag är i stånd att utföra.

4 svar

 1. Då ditt och Moderaternas partiorgan, SVD, publicerat samma karikatyrteckningar som den tidning du påstår vara vänsterideologisk orienterad skulle det med andra ord, enligt din kullerbyttalogik, även SVD, DN och Expressen vara socialistiska vänstertidningar?! Hej å hå.

  Detta inlägg var ännu ett bevis på att du är en ideologiskt blind antidemokrat ut i fingerspetsarna.

  Eftersom du inte och aldrig nämner ett ord om de högerdiktaturer som plågar och fortfarande plågar mänskligheten kan jag bara dra slutsatsen av att du ogillar vänsterförtryck men älskar högerförtryck.

  Tror snart jag måste förära dig en karikatyr på dig…

  • Hej Peter
   Inget är som väntans tider.. Att kunna publicera det som så önskas, är det samma som kampen för frihet. Det är min kamp, det har alltid varit min kamp och det kommer att förbli min kamp. Jag förespråkar frihetens ideologi. Det borde du inte kunnat missa..;)

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nej jag har inte missat vad du förespråkar. Håller inte med om att det skulle vara frihetens ideologi. Frihetlig jämfört med de du, liksom jag, kämpar emot men knappast frihetlig i ordets rätta mening. Att leva i en repressiv finansiell diktatur är i min bok inte frihet. Lägg till massövervakning av allt och alla och det börjar liknas vid nån slags diktatur. Demokratur.

   • Hej Peter
    Lever man i en repressiv Värld av fabler, behövs inte frihet. Då går det alltid att ljuga sig fri. Då finns ingen frihet att försvara. Men får oss som förstår att frihet är något som alltid i alla lägen måste försvaras. Att frihet inte är en saga eller något mystiska som uppstår helt utan någon logisk förklaring. Frihet är det som uppstår när de stoppas som vill skapa samhällen på andra sätt än via frihet. Det är vi som förstår att gränsen mellan frihet och ofrihet måste försvaras. Den senaste tidens händelser i Frankrike har kanske väckt din vilja att lämna Fablernas Värld? Men det behövs väl mer än så? ;).

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: